12 / 12 / 2025

esenler 2015 kentsel dönüşüm projesi

esenler 2015 kentsel dönüşüm projesi

Esenler sınırları içerisinde kalan 8.7 milyon metrekare askeriyeye tahsisli alanın Esenler Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,Esenler’de hayatı yenileyeceklerini belirtti.

Esenler Belediyesi'nden kentsel dönüşüm desteği: Kira ve taşınma yardımı yapıyor! İşte o ödemeler... 

Esenler Belediyesi, kentsel dönüşüm sürecindeki hak sahiplerine ve kiracılara, güncellenen yeni fiyatlarla ek kira ve taşınma yardımı sağlamaya devam ediyor.

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Çin Halk Cumhuriyeti Konut ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı Dong Jianguo Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili; “Bu kadar büyük bir projeyi başlattığınız için sizi tebrik ediyorum. Hayran kaldım” ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!

15 Temmuz Mahallesinde yaşam başlıyor! Esenler'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında tamamlanmış 2 bin 37 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri, anahtarları 19 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak. 

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

"Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler” projesi ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oluyor. Proje dahilinde 531 konutun kura çekilişi yarın yapılacak.

Esenler'de kentsel dönüşüm için 1.5 milyar TL harcandı! 

Esenler Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu Esenler Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Faaliyet raporuna göre; 1 buçuk yılda kentsel dönüşüme 1.5 milyar TL yatırım yapıldı. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 konut projesinin temeli atıldı. 

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Konutları' tanıtıldı!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 17 Ağustos'un yıl dönümünde Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Konutları"nı tanıttı. Esenler'de kentsel dönüşüm gerçeği gözler önüne serildi.

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Esenler'deki kentsel dönüşüme 'bisiklet yolu' davası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'bisiklet yoluyla ilgili bir somut düzenleme' bulunmadığı nedeniyle Esenler'in kentsel dönüşüm planlarına dava açtırdı.

esenler 2015 kentsel dönüşüm projesi Haberi

esenler 2015 kentsel dönüşüm projesi

Esenler sınırları içerisinde kalan 8.7 milyon metrekare askeriyeye tahsisli alanın Esenler Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu alanda yürüteceğimiz proje ile Esenler’in baştan başa yenilenmesini sağlayacağız. Esenler’de imar ile ilgili tüm problemleri çözeceğiz. Türkiye’nin kentsel dönüşümle üretilen ilk planlı şehrini kuracağız. Proje ile 10 yılda Esenler’de toplam 90 bin konut yenilenmiş olacak. Proje kapsamında 2.5 milyon metrekare büyüklüğünde, ülkemizin en büyük, dünyanın da üçüncü büyük şehir parkını yapacağız” dedi.


Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Kanunu olarak bilinen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu”nun yürürlüğe girmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 tarihinde törenle Türkiye’deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler’deki dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.  


544 AİLE YENİ KONUTLARINDA  


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İstanbul...