26 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!

15 Temmuz Mahallesinde yaşam başlıyor! Esenler'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında tamamlanmış 2 bin 37 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri, anahtarları 19 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak. 



Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını tamamladı. Esenler'in deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Mahallesi'dne ilçe projesinin ilk etabında son noktaya çok yaklaşıldı.

Bahsi geçen konutlar, bu ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek.  İmar kısıtlamaları nedeniyle evini tadilat yapamayan vatandaşlar için yapılan kentsel dönüşüm konutlarının anahtarı bir tören eşliğinde vatandaşlara teslim edilecek. 

Hak sahibi vatandaşların anahtar teslimi, 19 Ağustos 2022 Cuma günü gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hak sahipleri evlerinin anahtarını alacak.

Ön İnşaat Alanında 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 2 bin 37 konut hak sahiplerine teslim edilecek. 19 Ağustos'tan itibaren Esenrel'in depreme dayanıklı güvenli evlerinde yaklaşık 10.000 kişi daha yaşayacak. 

Türkiye nin en büyük kentsel dönüşümde son nokta! O tarihte Cumhurbaşkanı teslim edecek!50 BİN KONUT PROJESİ

Güney Rezerv Yapı Alanı'nda toplam 6 bin 954 konut ve işyerinin tamamlanması ve devir teslimi sonrasında, Kuzey Rezerv Yapı Alanı'nda da Kentsel Dönüşüm Konutları yapılmaya başlanacak.

Bu geniş alanda toplam 43 bin 124 adet müstakil konut inşa edilecek. Esenler Güney ve Kuzey Rezerv alanı projesinin tamamlanmasıyla toplam 50 bin 78 bağımsız birimin inşası gerçekleşmiş olacak. Bu da Esenler'de yaklaşık 250 bin insanın yeni, güvenilir ve çevre dostu bir çevrede yaşadığı anlamına geliyor. 

İşte detaylar...


Geri Dön