08 / 05 / 2024

esenler yenilen binalar

esenler yenilen binalar

Deprem konusunda en riskli bölgelerden olan Esenler'de yenileneme çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi.  

Avcılar'dan sonra Esenler'de de yıkılacak binalara kapılı bariyer önlemi!

Kentsel dönüşüm kapsamında Avcılar'da yıkım sürecine giren ve tahliye edilen binalar için genellikle alınan kapılı bariyerli bir önlemin benzeri de Esenler'de yapıldı.

Esenler Belediyesi riskli binaları yıkıp yeni binaları tanıttı!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilçede yapımı devam eden binaları tanıtarak, "Depreme hazırlık için yapmamız gereken en önemli şey konutlarımızın yenilenmesi. Biz bu konutların yenilenmesi için seferberlik ilan ettik." dedi.

Esenler'in tarihi imar sorunu çözüldü!

Esenler'de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atışalanı'ndaki rezerv alanına taşınıyor. TOKİ tarafından yapılacak ilk konutların ihalesi 25 Şubat'ta yapılıyor. ..

Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınıyor!

Binalarının yüzde 70’i risk altında bulunan ve 500 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınacak. İmara kapalı olan donatı alanları üzerine yapılmış 16 bin konutunda taşınmasını kapsayan dev proje ile Esenler 2 millet bahçesine kavuşacak.

Esenler'de göçük tehlikesi mahalleliyi sokağa döktü!

İstanbul Esenler’de bir inşaatın istinat duvarının çökmesiyle yolda göçük meydana geldi. İnşaat sahasının çevresinde bulunan binalar tedbir amaçlı boşaltılırken, evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar sokağa döküldü.

Esenler'deki dönüşüm İstanbul’u bekleyen tehlikeyi ortaya çıkardı!

Kentsel dönüşüm kapsamına alınıp yenilenen Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki binaların yıkılmadan önceki çarpıcı fotoğrafları, olası bir depremde İstanbul’u bekleyen tehlikenin boyutlarını ortaya koyuyor

Esenler genelinde kamu binalarında tadilat yapılacak!

Esenler Belediyesi; Esenler genelinde kamu binalarında ve belediye hizmet binalarında tadilat 24 Aralık 2014 tarihinde ihale ile yapacak. Söz konusu iş 250 takvim gününde tamamlanacak.

Esenler'de binaların yüzde 85'i riskli!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, bina stoğu açısından en sorunlu ilçelerden biri olan Esenler'deki binaların yüzde 85'inin risk taşıdığını, 100 bin binanın dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Esenler kentsel yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor!

Esenler’de dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İBB ve özel sektör 4 koldan dönüşüm için çalışıyor. 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli binalar yıkılarak güvenli konutlar inşa ediliyor...

Esenler'e Kentsel Dönüşüm Müzesi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler 'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyerek, “40-50 sene önceki teknolojiyle yapılan binalarımızı yenilemeliyiz. O nedenle hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz” dedi...

Esenler'de binalar Osmanlı-Selçuklu mimarisi izleri taşıyacak!

Esenler Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülen projede yapılan üst kısımlarında, eski Türk evlerinde olduğu gibi geniş saçaklar ve dikey elemanlar kullanılacak...

Esenler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Esenler'de riskli binalar yıkılarak kentsel dönüşümün uygulandığı alanda yüzde 28 yapılaşma, yüzde 72 yeşil alan ve sosyal donatı alanları olacak. Tuna Mahallesi'nde ise çalışmalar son safhaya geldi...

Esenler Osmanlı- Selçuklu mimarisiyle dönüşecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın katılımıyla kentsel dönüşüm kapsamında ilk balyozun vurulduğu İstanbul' un Esenler ilçesi Havaalanı Mahallesi' ndeki yeni binalar, Osmanlı-Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyacak...

esenler yenilen binalar Haberi

esenler yenilen binalar

İstanbul'un deprem konusunda en riskli bölgelerinden biri olan Esenler'de geçtiğimiz yıllarda başlayan yenilenme çalışmaları devam ediyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini açıkladı. Açılan Esenler ve Kentsel Dönüşüm Sergisi'ndeki fotoğraflar üzerinden Esenler'deki arazi ve yapı stokunun önceki, şimdiki ve gelecekte hedeflenen durumları ile ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları gözler önüne seriliyor.