18 / 04 / 2024

Esenyurt Belediyesi imar

Esenyurt Belediyesi imar

Esenyurt 30 binden fazla konutun satıldığı, 22 bin markalı konutun alıcısını beklediği; satışlarla 60 bin kişinin daha yerleşeceği ilçe… Mahkemelere taşınan Esenyurt imar planları ve diğer sorunlarını Y. Şehir Plancısı Emin İnanduğçar’la konuştuk…

Esenyurt'ta daire fiyatları yükseldi!

Esenyurt Belediyesi ile Büyükşehir arasındaki imar planı kaosu, daire fiyatlarını yükseltti...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Ekrem İmamoğlu: Esenyurt bir imar faciasıdır!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta can kaybına neden olan sel felaketle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı...

Esenyurt Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz mi kondu?

Kamu yararına hizmet sağlayan firmaların borcunu ödemeyen Esenyurt Belediyesi, alacakların icra yoluyla tahsilini engellemek amacıyla gelirlerini hukuksuz bir şekilde oluşturduğu “kamu yararına hesaplara” aktardığı ileri sürüldü...

Esenyurt Belediyesi vakfa tahsis edilen 25 dönümlük arsanın peşine düştü!

Necmi Kadıoğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde kendisininde yönetiminde olduğu bir vakfa 25 bin dönümlük arsa tahsis etmişti. Arsaya üniversite yapılması planlanıyordu. Esenyurt Belediyesi bu arsanın peşine düştü. 

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Esenyurt Belediyesi imar Haberi

Esenyurt Belediyesi imar


Esenyurt yeni projelerin gözde lokasyonu olurken bazı konut ve ticaret projelerinde yaşanan sıkıntılar, yatırım veya oturum için Esenyurt’u seçen alıcıların kafasında yeni soru işaretleri doğurdu… Peki Esenyurt’ta neler oluyor? Esenyurt’ta hayata geçirilen projelerin sıkıntısı nerede başlıyor? Esenyurt’taki Babil (Ak Tower) ,Vera ve Samsun Towers, Osmanlı İnşaat projelerinde neler yaşandı? Esenyurt Belediyesi, Pusula İnşaat’ın Rüya Konakları projesindeki düğümü nasıl çözdü? 


"Projelerdeki sorunlar ve çözümler planlamada başlar" diyerek Esenyurt bölgesini İdeaist Planlama Genel Koordinatörü Y. Şehir Plancısı Emin İnanduğçar’a sorduk… Esenyurt’ta imar planlarından başlayarak, projelerde yaşanan sıkıntılardan çözüm yollarına, Esenyurt Belediyesi’nin yöntemlerine, Esenyurt’ta emsal transferine neden başvurulduğuna, bölgede sıkıntı yaşayan projelerin çözüm önerilerine kadar konuştuk… 


Esenyurt’ta imar planı kaynaklı sorunlar ne zaman ve nasıl başladı?


İstanbul son 10 yılda büyük bir gelişme göstermekle...