19 / 03 / 2024

esenyurt konut satışları 2017

esenyurt konut satışları 2017

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Esenyurt'ta ilk 10 ayda 33 bin 434 konut satıldı..

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Esenyurt'ta konut satışları rekor kırdı!

İstanbul’un merkezi bölgelerinde ortalama 550 bin liranın altında ev bulmak mümkün olmazken, fiyatların daha ucuz olduğu Esenyurt’ta satışlar adeta rekor kırdı.

Amerika'da yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu. Yeni konut satışları böylece geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 yükselmiş oldu.

ABD'de konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. ABD Ekonomi Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı.

ABD'de yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. Ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

esenyurt konut satışları 2017 Haberi

esenyurt konut satışları 2017

Markalı konut projesi üreten birçok firmanın odak noktası olan Esenyurt, konut satışlarında rekor kırmaya devam ediyor. Esenyurt, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerinde en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe olarak kayıtlara geçiyor.

TÜİK'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı Ekim ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye’de 2017 Ekim ayında 122 bin 882 konut satıldı. 

Konut satış rakamı ile en yüksek paya İstanbul sahip oldu. İstanbul'da geçtiğimiz ay toplam 20 bin 906 konut satışı gerçekleşti.


Yüzde 14'lük pay Esenyurt'un

Esenyurt'ta Ekim ayı içinde 3 bin 48 konut satışı gerçekleşti. İstanbul'dan konut alan kişilerin yüzde 14'ü oturum veya yatırım amaçlı konut almak için Esenyurt'u tercih etti. 

Esenyurt'ta ilk 10 ayda 33 bin 434 konut satıldı


Son veriler olan Ekim ayı konut satış istatistiklerinin...