26 / 04 / 2024

Esenyurt maketten satış 2011

Esenyurt maketten satış 2011

İstanbul Esenyurt'ta 2011 yılında yılında ev ve dükkan satın alan ancak parayı ödedikleri halde tapularını alamayan 1024 mağdur duruma tepki gösterdi.

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.

Esenyurt konut satışında lider! 

Türkiye genelinde Ekim 2023'te en çok konut satışı mega kent İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'un ilçeleri masaya yatırıldığında da en fazla konutun 40 bin 545 adetle Esenyurt'ta satıldığı kaydedildi.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

İstanbul'da konut satış rekoru: En fazla Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

Maketten gayrimenkul satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatil konuları sonrası maketten satış şikayetleri için harekete geçerek alt komisyon kurdu. Komisyona, 959 imzalı 360 şikayet dilekçesi geldi...

TBMM Dilekçe Komisyonu 'Maketten konut satışı'nı araştıracak!

TBMM Dilekçe Komisyonu, "Maketten satışı" yapılan gayrimenkullerle ilgili yaşanan sorunlara çözüm için alt komisyon kuracak...

Uluhan Grup iflas etti!

İstanbul Esenyurt'ta satışını yaptığı binlerce dairesi yarım kalan Uluhan Grup için mahkeme iflas kararı verdi...

Yılın ilk beş ayında en çok konut Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul'da yılın ilk 5 ayında 78 bin 433 konut satıldı. En çok 11 bin 961 adet ev satışıyla Esenyurt oldu. 

Konut satışında rekor Esenyurt ve Pendik'te!

İstanbul'da yılın ilk 5 ayında 78 bin 433 konut el değiştirirken, en fazla konut 11 bin 961 adetle Esenyurt'ta satıldı...

Devre tatil ve maketten satışta cayma hakkı!

Tüketicilerin ayıplı malları iade etme, maketten ev alma sözleşmesinden cayma, garantide tamir edilmeyen üründe ücret iadesi talebi gibi birçok hakkı bulunuyor.

Esenyurt maketten satış 2011 Haberi

Esenyurt maketten satış 2011

Esenyurt'taki bir inşaat projesinden 2011 yılında ev ve dükkan satın alan ancak parayı ödedikleri halde tapularını alamayan 1024 mağdur adına bir grup eylem yaptı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen bir mağdur da, "Bize sahnip çık sayın Cumhurbaşkanım.15 Temmuz gecesinde bu halk sana sahip çıktı. Sen de bize sahip çık" dedi. 


Yetkililerle görüştüler 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanarak müteahhidi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti. İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, "Sayın Cumhurbaşkanımız milletini eziyorlar. Milletine sahip çık" yazılı pankart açtı. Grup içerisinden bazıları, içeri girerek parti yetkilileriyle görüştü. 



Çözüm sözü aldılar 

Çözüm sözü alan grup temsilcileri, olaysız dağılırken, mağdurlar müteahhidin ortada olmadığım, yerlerini vermemek için her türlü engelin çıkarıldığını söyledi. Grup Bir maket mağduru "Çocuklarım doğmadan para ödemeye başladım. Çocuklarım büyüdü, hâlâ dairemi alamadım" dedi.


İstanbul...