20 / 04 / 2024

eski Dolmabahçe

eski Dolmabahçe

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu için ayrılan saha dar geliyor!

1939 yılında İstanbul Belediyesi'nin Dolmabahçe'de Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yerde yapmayı düşündüğü stadyuma ayrılan saha dar geliyormuş. Gazhaneden bir miktar arazinin stad için alınması gündeme gelmiş.

1938 yılında Dolmabahçe'de bir meydan açılacak!

1938 yılında hazırlanan İstanbul Nazım Planı'na göre Dolmabahçe'de yeni bir meydan açılacakmış. Aynı semtteki tarihi Gazhane'de şehir dışına kaldırılacakmış. Sarayın duvarları da yıktırılarak sarayın bahçesi meydana çıkarılacakmış.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

TOKİ'den Eskişehir'e 70 yeni konut müjdesi!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan TOKİ Eskişehir İli Mihalgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi 70 Konut) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Eskişehir'e 3 yeni okul!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Eskişehir'de 3 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Eskişehir'e 3 yeni okul!

Eskişehir ili Tepebaşı İlçesi Çamlıca Mah 24 Derslikli Cevat Ünügür İlkokulu, Odunpazarı İlçesi Orhangazi Mah 20 Derslikli Dr Mustafa Çamkoru Ortaokulu ve Cunudiye Mah 24 Derslikli Mehmet Gedik Ortaokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 6 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapıla

Eskişehir Odunpazarı'nda metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Eskişehir'e bağlı Odunpazarı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Eskişehir'e Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması için öneri verldi!

Eskişehir'de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Eskişehir'e 209 yeni konut müjdesi!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'e 209 yeni konut!

Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 209 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 11 Aralık 2020 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

eski Dolmabahçe Haberi

eski Dolmabahçe



Dolmabahçe Stadı


Yeni stadyumun planı hazırlandı


    Dolmabahçe Stadyumu planını yapacak İtalyan Mimar Vietti Violi'ye yardım etmek üzere İtalya'ya giden mimarlardan B. Fazıl ve B. Şinasi şehrimize gelmişlerdir. Mimarlarımız, İtalya'da yapılan stadyum planını şehrimize getirmişler ve dün Vali B. Lütfi Kırdar'a göstermişlerdir. 

    Stadyumun tafsilat planına göre yeni stadyum sahası yirmi bin kişi istiab edecek büyüklükte olacaktır. Seyirciler mevkilerinde oturacaklar ve üçüncü mevki bilet alanlar maçları seyredebileceklerdir. Stadyum sahası, eski Istabl-ı Amire binasının bulunduğu sahadan başka Dolmabahçe Gazhanesi'nden ve buraya bitişik olan arsalardan bir kısmını ihtiva edecektir. Bu saha, on bin metre murabbaı bir yerdir. Burada Maliye'nin...