19 / 04 / 2024

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 



Eskişehir Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi aktardı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Demir, bir kafede yapılan programda, Gül ve Tepebaşı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini sosyal ve kültürel alanlarının olacağı bir ilçeye doğru hızla yol aldıklarını dile getirdi. 

Proje ile vatandaşların daha rahat bir yaşam ve ulaşım sağlayacaklarını söyleyen Demir, proje konusunda vatandaşları da bilgilendirdiklerini aktardı. 

Eskişehir Yeşilli de kentsel dönüşüm başladı!

Hukuki sürece saygı duyduklarını ifade eden Demir, şunları söyledi. 

"Çünkü 800'e yakın hak sahibinin 600'e yakın dönüştürülecek meskun binanın içinde çıkacak mirasçı sıkıntısı ve diğer engelleri biliyorduk. Bir vatandaşımız ve bir ailemiz mağdur olmaması için hassasiyet gösterdik. Bugüne kadar yaptığımız bütün kamulaştırmaların bedelini vatandaşa ödedik. Yeni yılda hemen sahaya inerek, ambulans ve itfaiyenin giremediği bu yerleşim yerlerine Mardin'in dokusuna fiziki yapısına uygun binalar yapacağız. Medeniyete yakışan bir şehir imar edeceğiz. 175 konut ve 6 dükkanın ihalesi yapılacak. Kentsel Dönüşüm Projesi için temel atma hazırlığımız var. Bir yılda inşallah bitireceğiz."

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!


Geri Dön