27 / 04 / 2024

Mardin Yeşilli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mardin Yeşilli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. 3 etaptan meydana gelecek projede 600 yeni konut inşa edilecek.



Mardin'in Yeşilli ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında 501 yapının yıkımına başlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 3 etaptan meydana gelecek ve 400 konut, 70 dükkan, 68 harabe, 2 camiden oluşacak.Yeni caminin yapımı için anlaşma sağlanan bir konut, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, belediye yetkililerinin katılımıyla iş makinaları ile yıkıldı.

Yaptığı açıklamada hazırlıklarının 2016 yılında Bakanlar Kurulu’nun Gül ve Tepebaşı mahallerini riskli alan ilanı ile başladığını söyleyen Başkan Demir, “Ancak vatandaşlarla görüşmeler, proje revizyonları ve uygulama da görülen aksaklıklar üzerine projemiz bu an itibariyle tam gaz başlama noktasına gelmiş. Bütün hazırlığımız tamam. Dün söylemdi bugün eyleme geçiyoruz. Bu iki mahallemizi yakın zamanda şehirleşme kültürüne yakışır bir şekilde dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında burada 600 konutun inşa edileceğinin müjdesini veren Başkan Demir, “200’e yakın dükkan olacak. Projeyi 3’e böldük. İlk aşama cami yapılacak. İkinci aşama metruk ve boş evlerin yıkımı, üçüncü aşamada alan sıkışıklığından ve sağlam kalacak binalardan dolayı yeni rezerv alanı belirleyip burada yeni bir yerleşim alanı daha kuracağız. Şuanda mevcut projemiz onaylandı. 600 konut Artuklu mimarisi ve yatay bina kültürü olacak. Halkımızın yaşam kültürüne layık olacak şekilde her türlü hesap yapıldı. Şuanda sahadayız. Hayırlı olur inşallah” dedi.


Geri Dön