20 / 04 / 2024

eski istanbul surları

eski istanbul surları

1941 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un harap olan tarihi surlarını yıktıracakmış. Tamirleri mümkün olmayan surların muhafazasında bir fayda görmeyen Belediye, yalnız Edirnekapı ve Yedikule surlarını muhafaza edecekmiş.

1957 yılında Topkapı ve Edirnekapı surları tamir edilecekmiş!

1957 yılında İstanbul'un giriş kapılarındaki surların onarılmasına başlanmış. Topkapı surları 250 bin liraya, Edirnekapı surları ise 210 bin liraya ihaleye çıkarılacakmış. Edirnekapı'da ise büyük bir sur kapısı açılacakmış.

1932 yılında İstanbul Surları’nın durumu!

2 Haziran 1932 tarihli Akşam Gazetesi’nde yer alan haberde İstanbul Surları’nın harap olduğunu, surların büyük kısmının tarihi kıymet taşımadığını bu hisarların yıkılarak taşlarından istifade edilmesinin en doğru olduğunu yazmışlar.

1932 yılında eski hisarları yıkmayı düşünmüşler!

8 Mayıs 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre harap olan, tamir edilemeyecek hisarları yıkarak çıkan taşlardan rıhtım yapmayı düşünmüşler. Yıkılması işleminin önüne Atikayı Muhafaza Cemiyeti engel olmuş.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

eski istanbul surları Haberi

eski istanbul surları



Harap olan surlar yıktırılacak


Belediye ile Müzeler İdaresi arasında bir anlaşma yapıldı


    Unkapanı - Yenikapı arasında açılan Gazi Bulvarı üzerindeki eski ve tarihi eserlerin tespit edilmeye başlandığı yazmıştık. 

    Belediye ile Müzeler İdaresi arasında yapılan anlaşmaya göre İstanbul Surları'nın vaziyeti de tayin edilmiştir. İstanbul'un tarihi surlarının mühim bir kısmı harap olmuştur. Tamirleri kabil olmayacağından bu sur parçalarının muhafazasında da bir fayda görülmemektedir. Surların bu harap kısımları tamamıyla yıkılacaktır. 

    Yalnız Yedikule, Edirnekapı gibi sur kapıları tamamıyla muhafaza edilecektir. Bunun için bir proje hazırlanmıştır. Projede muhafaza edilecek surların mevkileri gösterilecek ve diğerleri yıktırılacaktır.

     Diğer taraftan eski...