28 / 03 / 2024

Eskişehir Mimarlar Odası Şubesi etkinlik

Eskişehir Mimarlar Odası Şubesi etkinlik

Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor sergilerinin beşincisinde HAYALGÜCÜ MİMARLIK /Ayça Kesmez, İlhan Kesmez ve YAZGAN MİMARLIK/ Begüm Yazgan, Kerem Yazgan mimari proje sergisi 27 Aralık'ta açılıyor...

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Eskişehir'de inşaat çalışmaları yıllardır devam eden bina ihaleye çıkıyor!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO)’nın yeni hizmet binasının faaliyete sunulması için ihale süreci başlattığını duyurdu. 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Eskişehir'de konut fiyatları artacak mı?

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik,  inşaat sektörünün hareketlenebilmesi için bankaların konut faiz oranlarının yüzde 1’ e düşürülmesini talep etti.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Mimarlar Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Onur Çiftçi vefat etti! 

Mimarlar Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Onur Çiftçi, 43 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi...

Eskişehir Mimarlar Odası Şubesi etkinlik Haberi

Eskişehir Mimarlar Odası Şubesi etkinlik

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi  işbirliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin beşincisinde  HAYALGÜCÜ MİMARLIK /Ayça Kesmez, İlhan Kesmez  ve YAZGAN MİMARLIK/ Begüm Yazgan, Kerem Yazgan  mimari proje sergisi 27 Aralık 2013 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nde açılıyor. Sergi açılışına katılacak olan mimarlar, projeleri ve mimarlık konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaşacaklar.



SÖYLEŞİ: 27 Aralık 2013 Cuma 11.30,

Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Seminer Salonu, İki Eylül Kampüsü

Ayça Kesmez, İlhan Kesmez, Begüm Yazgan, Kerem Yazgan

SERGI AÇILIŞI: 27 Aralık 2013 Cuma 13.00,

Anadolu Üniversitesi, Mimarlik Bölümü, Sergi Holü, İki Eylül...