25 / 04 / 2024

Eskişehirde gezilecek yerler

Eskişehirde gezilecek yerler

İstanbul'da tarihi dokunun yok edildiğine ve sinema ile tiyatro salonlarının kapatıldığına tanıklık edince, her sokağında bir sanat eserini bulunduran Eskişehir geliyor insanın aklına.

Worldwide Traveller Gezi Dergisi, Eskişehir'in turizm potansiyeline değindi!

Dünyaca ünlü Worldwide Traveller Gezi Dergisi Türkiye Ekim 2014 sayısında Eskişehir’e büyük yer verildi. Eskişehir’de son yıllarda yaşanan büyük gelişmeler sonucu artan turizm potansiyeli seyahat dergilerinin yazarlarının da dikkatini çekti.

İstanbul hakkında bilmeniz gerekenler! İstanbul’un kaç ilçesi var? İstanbul’da gezilecek yerler nereler?

İstanbul, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. İstanbul, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış büyüleyici şehir bir tarihi yapısı olan ve bugün Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatının merkezi durumundadır. 

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Öğrenciler Eskişehir'de emlak piyasasını hareketlendirdi!

Yaklaşık 120 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de yeni kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını hareketlendirdi. Şehirde ev kiraları geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttı. 

Sürdürülebilir Şehirler için EÇEM ile işbirliği yapıldı!

Eskişehirde önemli bir proje hayata geçirilecek. Bu kapsamda WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) bir protokol imzalayarak işbirliğinin temelini attılar.

Ulaş Çetinkaya: Şehirde yapılacak AVM'lere karşıyız!

CHP Adana Büyükşehir Beledivesi Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, Eski Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile birlikte şehirde yapılacak AVM'lere karşı olduklarını bildirdi.

Erzurum'un eski mahalleleri dönüşümle modernleşecek!

Sekmen, “Yakın bir gelecekte şehirde, ‘Eski Erzurum’ diyebileceğimiz Mahallebaşı, Gölbaşı, Şehitler, Abdurrahman Gazi gibi bu çevrelerde de modern bir yapılaşmayı devreye sokacağız." dedi.

Eskişehir'de inşaat çalışmalarına öğrencilerden protesto!

Eskişehirde bir grup üniversite öğrencisi, Yunus Emre Yerleşkesi'nde yapımına başlanan ve kaçak olduğunu öne sürdükleri inşaat çalışmasını oynadıkları tiyatro oyunuyla protesto etti.

2015'te gezilecek yerler listesinde İstanbul ilk sırada!

İsveç'in popüler seyahat dergisi "Travel News''un hazırladığı ''2015 yılında gezilecek 25 yer'' listesinde birinci sıraya İstanbul yerleşti.

Özdilek Grubu, AVM sektöründe büyüyecek!

240 milyon dolar yatırımla 2013te Leventteki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini Eskişehirde açacak

Eskişehirde icradan satılık tavuk çiftliği! 2 milyon TLye!

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü, merkeze bağlı Karapazar Köyünde Ümmügül Özdamar adına kayıtlı 60 bin 113 metrekare kullanım alanına sahip araziyi ve üzerindeki yumurta tavukçuluğu yapılan tesisi satışa çıkardı

Eskişehirde 2 milyon TLye satılık arsa!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Dairesi Başkanlığı, Odunpazarı Sultandere Köyündeki 4 bin 489 metrekare yüzölçümündeki arsasını satmak üzere ihale düzenledi

Eskişehir Başak Emaye 4.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Eskişehirde faaliyet gösteren Başak Emaye Eskişehir 3. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Fabrika binasının brüt alanının 7 bin 700 metrekare olduğu açıklanırken tahmini fiyat olarak 4 milyon 350 bin lira istendi

GRS Enerji, elektriksiz köylere güneş paneli kuruyor!

Türkiyenin yerli yenilenebilir enerji firmalarının başında gelen GSR Enerji, Eskişehirde Seyitgazi ilçesinin Çatören Köyünde yer alan ve yıllardır elektrik bulunmayan Boğapınarı Yaylasındaki çiftlik evine güneş paneli kurdu

Eskişehirde gezilecek yerler Haberi

Eskişehirde gezilecek yerler

İnsanların caddelerde özgürce dolaştığı, her sokağında bir sanat eserin bulunduğu bir şehir düşünün. Tiyatro salonlarının kapatılmadığı, tarihi mekanların restore edildiği bir kent... 



İstanbul'da yaşayanlar için bu bir hayal hatta imkansız hayal olabilir. Ancak 6 saatlik uzaklıktaki Eskişehir özlemle andığımız, düşünü kurduğumuz şehri yaşatmaya çalışıyor. Şehre girer girmez, güzel sanatlar fakültesi öğrencileri tarafından yapılan heykeller sizi karşılarken, eski taş fabrika bacaları bir bianeli andırıyor. 



Pazar halinden Gençlik Merkezi'ne 

Şehir'in kendine has kültürü içinde batı ve doğu kültürlerinin sentezlendiğini göreceksiniz. Tarihi yapı kültür sanat etkinlikleriyle bir yandan gençlik merkezi olarak faaliyet gösterse de içerisinde yer alan küçük işletmeler Eskişehir halkına istihdam sağlıyor. 



AVM değil sanat galerisi 

İstanbul'un kalbi olarak nitelendirilen Beyoğlu'nda AKM'nin çürümeye bırakılmasına tanıklık edince, bir pazar halinin, kültür merkezine dönüştürülmesi heyecanlandırıyor insanı. Eskişehir gezimize...