29 / 03 / 2024

Eskişehirde restorasyon projeleri

Eskişehirde restorasyon projeleri

İstanbul'da tarihi dokunun yok edildiğine ve sinema ile tiyatro salonlarının kapatıldığına tanıklık edince, her sokağında bir sanat eserini bulunduran Eskişehir geliyor insanın aklına.

TOKİ Nisan ve Mayıs 2024 kampanyalarını duyurdu! 6 şehirde 2 bin 435 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nisan ve Mayıs ayı projeleri kapsamında 2 bin 435 konut inşa edecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yeni projeleri 6 şehirde hayata geçirilecek.

TOKİ Nisan 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu! Hiç evi olmayana 4 şehirde 1.231 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Nisan 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu. TOKİ projeleri kapsamında hiç evi olmayana 4 şehirde 1.231 yeni konut müjdesi geldi...

Ekrem İmamoğlu: KİPTAŞ'ın kangren olmuş projeleri vardı, şimdi hepsi çözüldü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu KİPTAŞ ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. , KİPTAŞ'ın kangren olmuş projeleri olduğunu ve şimdi bunların hepsinin çözüldüğünü belirtti. Açıklamanın ardından gözler KİPTAŞ'ın eski Genel Müdürü İsmet Yıldırım'a çevrildi....

TOKİ Eskişehir Çifteler projesi için düğmeye bastı!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir Çifteler'de 205 yeni konut inşa edecek.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

Öğrenciler Eskişehir'de emlak piyasasını hareketlendirdi!

Yaklaşık 120 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de yeni kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını hareketlendirdi. Şehirde ev kiraları geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttı. 

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 67 şehirde başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 250 binden fazla başvuru geldi. Vatandaşların adeta akın ettiği TOKİ projelerinde o ilçeye tam 137 kat başvuru geldi. İşte TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri...

Ünye Burunucu Yarımadası'nda restorasyon başladı!

Ünye’nin en eski ve tarihi dokusunu barındıran noktalar arasında yer alan Burunucu Yarımadası'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Eskişehirde restorasyon projeleri Haberi

Eskişehirde restorasyon projeleri

İnsanların caddelerde özgürce dolaştığı, her sokağında bir sanat eserin bulunduğu bir şehir düşünün. Tiyatro salonlarının kapatılmadığı, tarihi mekanların restore edildiği bir kent... 



İstanbul'da yaşayanlar için bu bir hayal hatta imkansız hayal olabilir. Ancak 6 saatlik uzaklıktaki Eskişehir özlemle andığımız, düşünü kurduğumuz şehri yaşatmaya çalışıyor. Şehre girer girmez, güzel sanatlar fakültesi öğrencileri tarafından yapılan heykeller sizi karşılarken, eski taş fabrika bacaları bir bianeli andırıyor. 



Pazar halinden Gençlik Merkezi'ne 

Şehir'in kendine has kültürü içinde batı ve doğu kültürlerinin sentezlendiğini göreceksiniz. Tarihi yapı kültür sanat etkinlikleriyle bir yandan gençlik merkezi olarak faaliyet gösterse de içerisinde yer alan küçük işletmeler Eskişehir halkına istihdam sağlıyor. 



AVM değil sanat galerisi 

İstanbul'un kalbi olarak nitelendirilen Beyoğlu'nda AKM'nin çürümeye bırakılmasına tanıklık edince, bir pazar halinin, kültür merkezine dönüştürülmesi heyecanlandırıyor insanı. Eskişehir gezimize...