20 / 04 / 2024

eşlerin kira gelir vergisi

eşlerin kira gelir vergisi

Kira gelir vergisi hususunda mükelleflerin merak ettiği sorular arasında "Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim?" sorusu da bulunuyor. İşte sorunun yanıtı ile ilgili esaslar...

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018!

2017 yılının sonunda yürürlüğe giren Torba Yasa ile kira gelir vergisi götürü gider uygulaması değişmişti. Peki, kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018 ne kadar oldu?

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Bu mükellefler vergi borcunu senede iki eşit taksitte ödeyebiliyor.

Kira gelir vergisi değişiklikleri 2016!

Gelir Vergisi kapsamında düzenlemeler yapışıyor. Yapılacak değişiklikler arasında, kira gelir vergisi de yer alıyor. İşte yeni kanun ile yürürlüğe girecek kira gelir vergisi değişiklikleri 2016..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 1. taksit ödemelerinin 31 Mart'a kadar yapılması gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün!

2015 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya verenler 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Senede iki eşit taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti 31 Mart'ta son buluyor. Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 6 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2016 ne zaman?

2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimselerin 2016 yılında vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 2016'da ne zaman ödenecek?

Kira gelir vergisi son günü 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında her sene tespit edilen istisnadan yüksek gelir elde edenler vergilendiriliyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte kira gelir vergisi son günü 2015..

İşyeri kira gelir vergisi taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılı içerisinde işyerini kiraya verenler 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi taksiti ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi için öncelikle beyannameler 31 Mart'a kadar verilirken, ödemeler de aynı gün sona eriyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor...

eşlerin kira gelir vergisi Haberi

eşlerin kira gelir vergisi

Kendi kira gelir beyanımdan artanı eşiminkinden düşebilir miyim?

Kira gelir vergisi ile ilgili yasal esaslar 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununda açıklanıyor. Burada yer alan hükümler uyarınca bir kimsenin kendi beyannamesinde doğan zararın eşinin gelirine mahsup edilmesi mümkün dolmuyor. 


Kiranın indirilemeyen kısmı Gelir vergisi kanunu 88 inci maddenin 3 üncü fıkrası gereğince uygulanmasında gider fazlalığı sayılmıyor.


Yine aynı kanun maddesine göre zarar olarak veya sonraki yıllarda indirim konusu yapılması mümkün değildir. 


Tapu da hisse sahibi gözüken hissedarların elde etmiş olduğu toplam hasılatın hissedarlara hisseleri oranında paylaştırılması ve binaların mesken olarak kiraya verilmesinden elde edilen hasılata uygulanan istisna tutarının hissedarların hisselerine isabet eden hasılat için ayrı ayrı yani her bir hissedar için uygulanması gerekmektedir. 


Zararların Kârlara Takas ve Mahsubu

Madde 88-

(2361 sayılı Kanunun 63'üncü maddesiyle değişen madde)...