19 / 04 / 2024

esnaf kentsel dönüşüm

esnaf kentsel dönüşüm

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan İslam Memiş bugünkü yazısında, kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti. Memiş, projelerle dönüşelim ama değişmeyelim mesajını verdi.

Esnaf kentsel dönüşüm istiyor mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan İslam Memiş, bugünkü yazısında kentsel dönüşüm projelerinde esnafın durumunu değerlendirdi. İşte o haber...

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

TESK'ten kentsel dönüşüm önerisi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm planlarının tüm sektörler, vatandaşlar ve esnaf için olumlu etki yarattığını söyledi. Palandöken, "Kentsel dönüşümde esnaf da düşünülmeli" dedi.

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Yenimahalle Varlık sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi!

Varlık Mahallesi'ndeki tüm esnafın kapısını tek tek çalan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşlara kentsel dönüşümün de müjdesini verdi.

Ankara Varlık Mahallesi’ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Varlık Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm heyecanı!

Okmeydanı'nda yaşayanları kentsel dönüşüm heyecanı sardı. Belediye Başkanı Demircan, Okmeydanı esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Demircan, vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Rabia Ülkü Uçar: 2017 Adana'nın kentsel dönüşüm yılı olacak!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, 2017'nin Adana için kentsel dönüşüm yılı olacağını söyledi.

Esnaf kentsel dönüşüm istiyor mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan İslam Memiş, bugünkü yazısında kentsel dönüşüm projelerinde esnafın durumunu değerlendirdi. İşte o haber...

Adana'da kentsel dönüşüm kabus oldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ile yıkılıp daha sonra öylece bırakılan alan, vatandaşların ve çevre esnafının kabusu oldu.

Kentsel dönüşüm dükkan kiralarını artırdı!

Kentsel dönüşüm yoğun alanlarda esnafın sıkıntısı kiralar üzerinde toplanıyor. Kentsel dönüşüme giren eski binaların yıkılması nedeniyle kiralayacak dükkan bulamayan esnaf, yeni binalar yapıldıkça bölgenin değeri artınca da kiraların aşırı yükselmesinden şikayetçi.

Adana Kozan'da kentsel dönüşüm anlatıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan ve Sanayi çarşıları esnafını, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Yüreğir’de modern ve çağdaş bir yaşam alanı hedefleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunuyor.

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm ne durumda?

Trabzon’un Pazarkapı Mahalle esnafı kentsel dönüşüm sürecini anlattı. Dönüşüm projeleriyle Trabzon'un çehresi değişiyor, izbe binalar yıkılıyor, mezbelelik görüntüler ortadan kalkıyor.

Kentsel dönüşüm ev kiralarını ikiye katladı!

Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kentsel dönüşüm uygulamaları, faiz artışı ve göç gibi etkenler nedeniyle İstanbul'da bir çok ilçede ev kiralarının geçen seneye oranla ikiye katlandığını söyledi.

esnaf kentsel dönüşüm Haberi

esnaf kentsel dönüşüm

Türkiye'de konut sektörü tekrar canlanmaya başladı. 240 ay vade seçeneği, sıfır faizli kampanyalar Türkiye'deki konut stoklarının azalmasına neden olduğunu gördük. Hükümetin kentsel dönüşüm projelerindeki kararlı tutumu, beraberinde yeni stratejileri getirdi. Yeni hazırlanan yasa teklifleri ve düzenlemelerle birlikte metropol şehirlerdeki çürük, çarpık yapılaşmaların yerini sağlam, modern binalar alacak. 

Bedeli olacak 

Ancak bu değişimin de ekonomik olarak bir bedeli olacak. Mesela; Kentsel dönüşüm projesi sizin oturduğunuz binayı da kapsıyorsa ve oturduğunuz evin metre karesinde bir ev istiyorsanız fiyat farkını ödemek zorunda kalacaksınız. Yeni evinize taşındığınızda ister istemez “ Yeni eve yeni eşya lazım “ denir ve eşyalar da değişir. Yani anlayacağınız böyle durumlar için nakit hazırlığınızı yapın derim. 

Kensel dönüşüm projelerinde sürekli lüks konut maketlerini görür “ Vay beee” deriz, şimdiki evimizle yeni evimizin...