20 / 04 / 2024

Ankara Varlık Mahallesi’ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Varlık Mahallesi’ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Varlık Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Varlık Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Kentsel dönüşüm müjdesi 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgede yaşayan vatandaşlara kentsel dönüşüm müjdesi veren Yaşar “Bugüne kadar ilçe genelinde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamında olduğu gibi Varlık Mahallesi’ndeki tarihi Akköprü civarında da tüm gecekonduları yıkıp şimdiye kadar bölgenin cefasını çeken tüm hak sahiplerini de bulundukları yerde modern yaşama kavuşturacağız” açıklamasında bulundu. 

''Varlık Mahallesi cazibe merkezi olacak”

Ankara Çayı’nın Varlık’ta kalan kısmının da Devlet Su İşleri işbirliği ile Eskişehir örneğindeki gibi ıslah edileceğini söyleyen Başkan Yaşar “Çayın etrafına yapacağımız rekreasyon alanları, yürüyüş yolları, vatandaşlarımızın oturup çayını yudumlayabileceği mekanlarla, Varlık Mahallesi Başkent’in cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

70 gecenkondu yıkılacak

Bölgede hak sahipleri ile görüşmelerin ve imar planı çalışmaların sürdüğünü söyleyen Yaşar, şunları söyledi: “Proje kapsamında  Ankara  Çayı’nın kuzeyindeki yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda bulunan 70 gecekonduyu yıkarak, bölgenin modern ve sağlıklı bir çevreye kavuşmasını sağlayacağız. Varlık sakinlerimiz de hiç tedirgin olmasın. Kimseyi mağdur etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu. Öte yandan Başkan Yaşar, Demetevler ve Şenetepe’de bulunan iki seçim bürosunun açılışını da yaptı. Yaşar, “Size 2009 yılında ne söz verdiysem tuttum. Karşınıza başım dik olarak çıkıyorum” dedi. Yaşar, Yenimahallelilerin kendisine güvenmesi durumunda, “5 yıl daha Yenimahalle’ye hizmetkâr olacağıma söz veriyorum.”


Geri Dön