24 / 04 / 2024

Ankara Demirlibahçe Mahallesi'ne kentsel dönüşüm talebi!

Ankara Demirlibahçe Mahallesi'ne kentsel dönüşüm talebi!

Ankara Demirlibahçe Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm talep ediyor. Mahalleli, kentsel dönüşümlerini bireyler gerçekleştiremiyor çünkü sadece 4 kata kadar izin var...



Demirlibahçe Ankara'nın en eski mahallelerinden biri. Adını bahçeli iki katlı evlerinden almış. Ama o güzel evler artık geride kaldı, binalar eskidi. Mahallede yaşayanlar kentsel dönüşüm talep ediyor. Kimse bireysel dönüşüm yapamıyor. Çünkü ancak 4 kata kadar izin veriliyor.

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre; sosyal mesafeyi korumak için Muhtar Gündüz ile görüntülü görüşme yapıldı. Gündüz görüşmede şunları anlattı: 

Mahallemizin nüfusu 15 bin. Mahallelinin sosyo-ekonomik durumu kötü. Sürekli göç alan bir mahalle. Mahallede 2 bin Iraklı ile çok sayıda müzik yapan Romanlar da yaşıyor. Göçlerden dolayı mahalledeki gençler başka mahallelere gitti kalan yerli mahalle sakinlerinin çoğu yaşlı ve emekli.

KAT FARKI İSTİYORUZ

Mahalle çok eski olduğu için binalar çok eski. 70 yıllık binalar var. Bireysel kentsel dönüşüm var ama biz tamamıyla kentsel dönüşüm istiyoruz. Belediyelerden gerekli cevabı alamadık. 5 yıl içinde olmayacağı söylendi. Kat farkına ihtiyacımız var. Demirlibahçe'de evler 4 katlı. 6-7 kat izni verilse bireysel dönüşümler artacak ama kat sayısı az olunca toprak sahiplerinden 60-70 bin lira para isteniliyor. Kat farkı olsa bu miktar çok az olacak.

PARK VE PAZAR YAPILAMIYOR

Mahallemizde boş arsa yok. Her taraf imarlı. Muhtarlık binasına bile yer bulamadım. Mahallenin en çıkış alanına küçük bir yere kurdurdum. Arsa sorunundan dolayı bir parkımız var başka parkımız yok. Arsa sorunundan ötürü pazar yeri sorunumuz da var. Pazar alışverişi için karşı mahalleye gidiyoruz. Bir alt geçidimiz var oraya en azından 3-5 esnaf gelse pazar kursak oraya dedik ama sonuca ulaşamadık.

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır 2020?


Geri Dön