18 / 04 / 2024

Örnek Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Örnek Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Örnek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Altındağ’da Örnek Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi verdi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Altındağ Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Örnek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’na katıldı.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Ankara’da Altındağ ilçesinde bulunan bazı bölgelerle ilgili konuşan Bakan Kurum Altındağ’da Örnek Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi verdi. 

Bu bölgeye yatay şehirleşmeye uygun konutların ve sosyal donatı alanlarının inşa edileceğini söyleyen Kurum, "Deprem riski ve vatandaşlarımızın can güvenliği açısından kentsel dönüşüm projelerini vatandaşların gönlüne girerek yapacağız. Kentsel dönüşümlerin yapılması çok önemli." ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın rızasına göre Kentsel Dönüşüm Uygulayacağız”

Kurum, Örnek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Siz nasıl istiyorsanız, sizin rızanız çerçevesinde bu dönüşüm yapılacak. İlk önce planlarımızı onaylamış olacağız, akabinde ada bazında herkes kendisi anlaşıp müteahhitte verebilir. Yok, efendim toplu bir şekilde dediniz ki ’Gelin bize yardımcı olun’ buna ilişkin de hem belediyeyle hem  TOKİ  kanalıyla hem de İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kanalıyla her türlü desteği vermeye hazırız." açıklamasında bulundu. 

''Altındağ Örnek Mahallesi’ndeki 153 bin metrelik alanda, belediyemiz ile işbirliği içerisinde, örnek bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz. Müjdemizi bugün vatandaşlarımızla paylaşmak istedik''' diyen Kurum, ''Altındağ’da devralacağı bayrağı hizmet aşkıyla taşıyacak olan Cumhur İttifakı Adayımız Asım Balcıya desteğiniz çok önemli'' diyerek vatandaşların desteğini aldı.

Cumhur İttifakı Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, “Kentsel dönüşüm konusunda Altındağ’ımızda Bakanlığımızla işbirliği içerisinde vatandaşlarımızın da rızasını alarak sorunların üstesinden geleceğiz. Daha modern konutlarda, sosyal ve kültürel yatırımlarımızla Altındağ’ımız daha yaşanabilir bir kent kimliğine kavuşacak. Vatandaşlarımız Altındağlıyım demekten gurur duyacak” diye konuştu. 

Toplantıya, TBMM İdare Amiri Orhan Yegin, Cumhur İttifakı AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Asım Balcı ile Örnek Mahallesi sakinleri katılım gösterdi.


Geri Dön