28 / 03 / 2024

Altındağ Örnek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm bürosu kuruldu!

Altındağ Örnek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm bürosu kuruldu!

Altındağ Belediyesi, söz hakkını her zaman olduğu gibi bir kez daha vatandaşa verdi. Kentsel dönüşüm için harekete geçilen Örnek Mahallesi’ne bir danışma bürosu kuruldu.



Altındağ Belediyesi, söz hakkını her zaman olduğu gibi bir kez daha vatandaşa verdi. Kentsel dönüşüm için harekete geçilen Örnek Mahallesi’ne bir danışma bürosu kuruldu. Danışma bürosu kurulur kurulmaz aynı günde 100 kişinin başvuruda bulunması bölgede yapılması planlanan kentsel dönüşüme ne kadar sıcak bakıldığını gözler önüne serdi.


Söz hakkı yine vatandaşta


Merak ettikleri sorulara danışma bürosunda cevap bulan mahalle sakinleri, dilekçelerini danışma bürosuna teslim ediyor. Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı personeller ise mahalle sakinlerine bilgi veriyor.


Örnek Mahallesi Telsizler Blokları’nda kentsel dönüşüm isteyen vatandaşlar, tapu ve kimlik fotokopileriyle birlikte danışma bürosundan kayıt yaptırabiliyor. Bölgede dönüşümün uygulanması için mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerekiyor. 590 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu bölgenin geleceği Altındağ’ın her bir noktasında olduğu gibi yine vatandaş tarafından belirleniyor.


“Belediye başkanımıza sonuna kadar güveniyoruz”


Dönüşümü destekleyen ve başvurusunu bu doğrultuda gerçekleştiren mahalle sakinlerinden Leyla Ünaldı: “Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki’ye sonuna kadar güveniyoruz” dedi. Ünaldı, Altındağ Belediyesi tarafından yapılan dönüşüm projelerinin oldukça başarılı olduğuna dikkat çekerek bu projelerin Ankara’da önemli bir örnek oluşturduğunu belirtti.


Oturduğu apartmandan topladığı tam 29 dilekçeyle danışma bürosunun yolunu tutan Bekir Gültekin ise dönüşümü gerekli gören bir diğer mahalle sakini… Bekir Amca, bölgedeki dönüşümün ancak Veysel Tiryaki sayesinde olacağını ifade etti ve sürecin hızlanmasını istedi. Dönüşümle birlikte bölgenin daha fazla değer kazanacağını söyleyen Bekir Amca, modern yapılarda oturmak istediklerini dile getirdi.



Altındağ Belediyesi 



Geri Dön