25 / 04 / 2024

ankara demirlibahçe mahallesi kentsel dönüşüm projesi

ankara demirlibahçe mahallesi kentsel dönüşüm projesi

Ankara Demirlibahçe Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm talep ediyor. Mahalleli, kentsel dönüşümlerini bireyler gerçekleştiremiyor çünkü sadece 4 kata kadar izin var...

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Çatalmeşe Mahallesi, 182 ada, 9 parsel ile kısmen kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ankara Mamak Mutlu Mahallesi kuraları çekildi!

Başkent Ankara'da ‘Mamak Mutlu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kura çekimi çerçevesinde 238 konut sahiplerini buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Deniz GYO Ankara Etimesgut'taki 26 dükkanı 20.1 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO Ankara Etimesgut Eryaman Mahallesi'ndeki 26 adet dükkanı 20 milyon 60 bin TL bedelle sattı.

İzmir Bergama'da bazı arazilerin ilçe belediyesince satılacağı iddiaları mecliste!

İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Çalıbahçe Mahallesi'ndeki bazı arazilerin ilçe belediyesince satılmasının planlandığı iddiasına ilişkin soru önergesi verildi. CHP İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan, konuyu meclis gündemine taşıdı.

TOKİ Ankara Kalecik kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni projeler için start veren TOKİ, Ankara Kalecik Çansakale Mahallesi ve Halitçeviri Mahallesi projesi kapsamında 244 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Ankara Haymana 185 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Haymana Kayabaşı Mahallesi 185 konut ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Sinpaş Marina Ankara bahçe katı satılık!

Sinpaş Marina Ankara projesinde yer alan bahçe katları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte  Sinpaş Marina Ankara bahçe katı detayları...

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Çekmeköy ilçesi, Çatalmeşe Mahallesi, 153, 155, 184, 189, 190 adaların bir kısmı ile 154, 175, 176, 177, 178 adaların tamamının 18. Madde sınırı dışına çıkarılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Şile Göçe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Göçe Mahallesi, 926 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nin imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları devam ediyor. Sarımeşe Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

ankara demirlibahçe mahallesi kentsel dönüşüm projesi Haberi

ankara demirlibahçe mahallesi kentsel dönüşüm projesi

Demirlibahçe Ankara'nın en eski mahallelerinden biri. Adını bahçeli iki katlı evlerinden almış. Ama o güzel evler artık geride kaldı, binalar eskidi. Mahallede yaşayanlar kentsel dönüşüm talep ediyor. Kimse bireysel dönüşüm yapamıyor. Çünkü ancak 4 kata kadar izin veriliyor.

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre; sosyal mesafeyi korumak için Muhtar Gündüz ile görüntülü görüşme yapıldı. Gündüz görüşmede şunları anlattı: 

Mahallemizin nüfusu 15 bin. Mahallelinin sosyo-ekonomik durumu kötü. Sürekli göç alan bir mahalle. Mahallede 2 bin Iraklı ile çok sayıda müzik yapan Romanlar da yaşıyor. Göçlerden dolayı mahalledeki gençler başka mahallelere gitti kalan yerli mahalle sakinlerinin çoğu yaşlı ve emekli.

KAT FARKI İSTİYORUZ

Mahalle çok eski olduğu için binalar çok eski. 70 yıllık binalar var. Bireysel kentsel dönüşüm var ama biz tamamıyla kentsel dönüşüm istiyoruz....