25 / 04 / 2024

Ankara Süvari Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Süvari Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde gecekondu bölgesi Balkanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve proje alanı ilan edildi.



Sabah Ankara'nın ''Süvari Mahallesi'nde bir ayda 10 ev yakıldı'' haberiyle gündeme getirdiği bir kısmı yeşil alan, bir kısmı Maliye arazisi olan gecekondu bölgesi, Balkanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve proje alanı ilan edildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar karar üzerine büyük sevinç yaşadı. 1989 yılından beri işgal bedelini, vergilerini ödediklerini belirten vatandaşlar, "Burası için tapu dağıtılacağını duyan kimliği belirsiz kişiler, evlerimizi yakmaya, bizi ölümle tehdit etmeye, hatta sorgusuz sualsiz zor kullanarak evlerimize yerleşmeye kalkmışlardı" ifadelerini kullandı. 


BAYRAM HAVASI YAŞANIYOR 

Adeta bayram havasının hakim olduğu Süvari Mahallesi sakini Dilek Üzel, haberi ilk duyduklarında çok mutlu olduklarını olduklarını belirterek, "Evlerimiz mi yanmadı, hırsız mı girmedi neler oldu neler! Bizim evlerimizi de yakacaklar diye sabahlara kadar uyuyamadık. Evden çıkamaz haldeydik. Çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Her gün çatışma, kavga, mermi sesleri içerisinde yaşıyorduk. Ölümler bile yaşandı. Tüm bunlara rağmen evlerimizi terk etmedik, evlerimiz için mücadele verdik. Çok çile çektik ama 1 bunu sonuna kadar hak ettik. Biraz da şimdi biz hayat yaşayalım" şeklinde konuştu. 


SABAH'A TEŞEKKÜR 

Sabah Gazetesi'nin kendilerinin zor zamanında yanında olduğunu ifade eden Üzel, "Gazetede haberimiz çıktıktan sonra sesimizi duydular. Haberden sonra bizi ciddiye alıp muhatap görmeye başladılar'. Bu sayede bir çok yetkiliyle görüştük, bir nevi süreç hızlanmış oldu. Bunun için mahalle sakinleri olarak gazetenizin göstermiş olduğu ilgi laka için çok teşekkür ederiz'' dedi.


Mahalle sakini bakkal esnafı Şaban Daşçı ise, şimdi , evlerini kendilerine ne şartlar altında vereceklerini merak ettiklerini söyleyerek, "Artık  TOKİ  mi yapacak, daire verecekler mi bilmiyoruz. Bize sorarlarsa karşı tarafımızdaki yapılan siteler gibi site istiyoruz biz. Karşı tarafın zemini sağlam olmamasına rağmen tapu vermişlerdi. Şimdi son araştırmalara göre en sağlam zemin bizim mahallemizinki çıktı. O yüzden ilk önce bize tapu vermelerini bekliyoruz. Sonrasına ise sonra bakacağız. Ama şunu söyleyelim, evimizi alıp içine oturana kadarda mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 



Sabah Ankara


Geri Dön