19 / 04 / 2024

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararlar

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararlar

Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik için gerekli prim gün sayısının yüksek olduğunu söyleyerek emekli olamayan esnaf ve sanatkarların, prim gün sayısının SSK'lılarla aynı olması için yapılan çalışmalara değindi ve Meclis'in açılacağı tarihe

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

Kuveyt Türk'ten esnaf ve çiftçilere destek; 300 TL harcama iadesi, 500 TL altın puan

Kuveyt Türk, müşterilerine yönelik özel bir teklif sunarak esnaf ve çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Banka, yeni müşterilerine özel olarak tasarlanmış bir "Hoş Geldin Paketi" sunarak, finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. İşte detaylar...

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayram hazırlıklarını hızlandırdığını belirterek, "Her şeye rağmen bu yıl 30 milyar liralık bir bayram cirosu bekliyoruz. İnşallah esnafın yüzü gülecek" ifadesini kullandı.

Halkbank’tan dev adım! Halkbank müşterilerinin başına talih kuşu kondu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden zarar gören esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay öteledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ve genç girişimci desteği ile ilgili paylaşımda bulundu. Peki, KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Esnaf yeni eğitim-öğretim yılı alışverişlerinde 40 milyar lira ciro bekliyor!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon ile üniversite düzeyinde de 8 milyon öğrencinin okulların açılmasını bekliyor. Esnaf ve sanatkarlar 40 milyar lira civarında ciro bekliyor. İşte haberim devamı..

Bağ-Kur ve çiftçi emeklileri için flaş asgari ücret talep

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çiftçi emeklileri ve Bağ-Kur'dan emekli esnafın emekli aylıklarının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, konuyla ilgili hükümetten adım talep etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

Elektrik faturasında adı soyadı yazanlar dikkat! Faturalarınız yüksek geldiyse...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken elektrik faturaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Palandöken “Yazlık-kışlık tarife olsun. Konutlardaki sınır 400-500 kilovatsaata yükseltilsin” ifadesini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararlar Haberi

Esnaf ve Sanatkarların Uğradıkları Zararlar

Esnaf ve Sanatkarların Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınına Karşı Alınan Önlemler Kapsamında Uğradıkları Zararların Giderilmesi İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile, esnaf ve sanatkârların salgın dönemindeki sigorta primi ve vergi borçlarının faizsiz olarak beş yılda ödenecek şekilde yapılandırılması, bunların kullandıkları kredilerin faizsiz olarak bir yıl ertelenmesi, kredi ve kredi kartı borcu, karşılıksız çek ve protesto edilen senetler nedeniyle kredi sicili bozulanlara sicil affı getirilmesi, esnaf ve sanatkârların kira ödemelerinden gelir vergisi stopajı yapma yükümlülüklerinin kaldırılması, alışveriş merkezlerinin haftada bir gün tatil edilmesi ve kamuya ait taşınmazlarda kiracı konumunda bulunan esnaf ve sanatkârlardan bir yıl süreyle kira alınmaması amaçlanıyor.

GENEL GEREKÇE 
Resmi açıklamalara göre, mücbir sebep ilan edilerek salgından etkilenen işyerlerinin bu yılın son çeyreğinde...