19 / 04 / 2024

Bağ-Kur ve çiftçi emeklileri için flaş asgari ücret talep

Bağ-Kur ve çiftçi emeklileri için flaş asgari ücret talep

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çiftçi emeklileri ve Bağ-Kur'dan emekli esnafın emekli aylıklarının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, konuyla ilgili hükümetten adım talep etti.



Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası asgari ücret 5 bin 500 TL seviyelerine yükselti. Ancak Bağ- Kur ve çiftçi emekli aylıkları bu rakamın altında kaldı. 

"BAĞ- KUR EMEKLİ AYLIKLARI ÇOK DÜŞÜK" 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de çiftçi ve emekli aylıklarının bu rakamın altında kalmaması gerekliliğine işaret etti. Palandöken, "SSK'lı çalışanlar 7200 prim gün sayısıyla emekli olurken Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlarımız 9 bin prim gün sayısını doldurmak zorunda. Esnafımız hafta sonu demeden, bayram seyran demeden çalışmasına rağmen en düşük emekli aylığını alıyor. Yapılan son düzenlemeyle asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkarılırken memurlar için de 3600 ek gösterge düzenlemesi yapıldı. Ancak 3 bin 500 liradan başlayan Bağ-Kur'lu çalışanların emekli aylıkları çok düşük" dedi. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön