25 / 04 / 2024

eşten habersiz evi satmak

eşten habersiz evi satmak

Mersin Toroslar'da kadının, 'Kocam benden habersiz evimizi satamaz' başvurusu haklı bulundu...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

Altında fırtınalar koparken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altına talep artarken fiyatlar tavan yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama geldi.

İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak! Detaylar resmen belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteğinde detaylar resmen belli oldu. İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak. İşte detaylar...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten KKM, dolar, altın ve borsayla ilgili peş peşe açıklama geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten KKM, dolar, altın ve borsayla ilgili peş peşe açıklama geldi! İlk olarak borsaya girecek olanlara seslenen Memiş, hangi seviyelerden yatırım yapılması gerektiğini açıklayarak altın, dolar ve KKM ile ilgili açıklamalar yaptı.

Çift maaş almak isteyenler acil bakın! SGK resmen tek tek açıkladı: Hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi?

Çift maaş almak isteyen pek çok vatandaş, hem babasından hem de eşinden maaş alıp alamayacağını merak ediyor. Peki hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi? Hemen SGK'nın tek tek açıkladığı bu detaylara bakın...

SGK duyuru aynı anda iki ayrı maaş: Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) babasından emekli maaşını almaya başlanması halinde ölen kocasından alınan maaşın kesilip kesilmeyeceğini yanıtladı. Peki,  Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı? İşte detaylar...

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkardı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e artırdığını belirtti. Erkan, enflasyonun kısa vadede geçici artış göstereceğini, belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceklerini kaydetti.

Son dakika! Merkez Bankası faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltti!

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5'e çıkardı. İşte ayrıntılar...

Birikmiş paranız olabilir! e-Devlet'ten kontrol etmeyi unutmayın

Bireysel Emeklilik Sistemi kademeli olarak iş yerlerinde zorunlu kılındı. Her ay maaşınızdan kesilen bir miktar para adınıza hesaba aktarılıyor. Ancak kimi vatandaş söz konusu parayı unutabiliyor. İşte o paranın var olup olmadığını e-Devlet'ten kontrol edebilirsiniz.

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

e-Devlet’ten IBAN numarasını girenlerin hesabına para yatacak!

SGK o ödemeler için duyuru yaparak e-Devlet’ten ya da ALO 170'i arayarak IBAN numarasını giren kişilerin hesaplarına para yatacak. PTT'ye gitmek gerek kalmadan ödemelerini almak isteyenler konunun ayrıntılarını merak etmeye başladı.

eşten habersiz evi satmak Haberi

eşten habersiz evi satmak

Mersin Toroslar'da eşinin kendinden habersiz ailecek yaşadıkları konutt satması üzerine "işlemin kendisinden habersiz gerçekleştiği ve satışın iptali" istemiyle dava açan kadın, mahkeme tarafından haklı bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Abdulkadir Kazan, 4 sene önce bankadan kredi çekerek Toroslar Osmaniye Mahallesi'nde M.A'ya ait evi aldı. Kazan, daha sonra M.A. ve ailesinin evden çıkmasını talep etti.

Yaşanan bu gelişme üzerine, M.A'nın eşi E.A, yaklaşık olarak 2 sene önce konutun aile konutu olduğunu bildirerek,, "Kocam benden habersiz evimizi satamaz" gerekçesiyle satışın iptal edilmesi için Abdulkadir Kazan ve kocası M.A'ya dava açtı.

Mersin 5. Aile Mahkemesindeki davada, Kazan üzerinde bulunan tapu kaydının iptal edilmesi için bir karar verildi. Mahkeme, tapu ve tescilin yeniden M.A. ismine yapılmasını, ayrıca tapuya "aile konutu" şerhi konulmasına karar verdi.

Yaşanan gelişmelerle yaklaşık olarak 4 sene önce banka kredisiyle konutu alan...