20 / 04 / 2024

Mahkeme 'kocam benden habersiz evimizi satamaz' başvurusunu haklı buldu!

Mahkeme 'kocam benden habersiz evimizi satamaz' başvurusunu haklı buldu!

Mersin Toroslar'da kadının, 'Kocam benden habersiz evimizi satamaz' başvurusu haklı bulundu...



Mersin Toroslar'da eşinin kendinden habersiz ailecek yaşadıkları konutt satması üzerine "işlemin kendisinden habersiz gerçekleştiği ve satışın iptali" istemiyle dava açan kadın, mahkeme tarafından haklı bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Abdulkadir Kazan, 4 sene önce bankadan kredi çekerek Toroslar Osmaniye Mahallesi'nde M.A'ya ait evi aldı. Kazan, daha sonra M.A. ve ailesinin evden çıkmasını talep etti.

Yaşanan bu gelişme üzerine, M.A'nın eşi E.A, yaklaşık olarak 2 sene önce konutun aile konutu olduğunu bildirerek,, "Kocam benden habersiz evimizi satamaz" gerekçesiyle satışın iptal edilmesi için Abdulkadir Kazan ve kocası M.A'ya dava açtı.

Mersin 5. Aile Mahkemesindeki davada, Kazan üzerinde bulunan tapu kaydının iptal edilmesi için bir karar verildi. Mahkeme, tapu ve tescilin yeniden M.A. ismine yapılmasını, ayrıca tapuya "aile konutu" şerhi konulmasına karar verdi.

Mahkeme kocam benden habersiz evimizi satamaz başvurusunu haklı buldu!

Yaşanan gelişmelerle yaklaşık olarak 4 sene önce banka kredisiyle konutu alan Kazan, karara avukatı aracılığıyla itiraz etti.

Kazan, Anadolu Ajansı muhabirine, evi incelemeye gittiğinde M.A'nın eşi E.A'nın da konutta olduğunu ve satışı bildiğini dile getirerek, şu açıklamayı yaptı: "Evi aldığımda 'aile konutu' şerhi yoktu. 100 ay taksitle aldım ben bunu. Zaten aile şerhi olsa banka kredi vermez. Karar çıkıyor o zaman benim paramı versin, borçlarımı üstlensin. Benim hem 40 aya yakın ödediğim para gidiyor hem de 28 bin lira yargılama bedelini ödüyorum. Olmayan daireye halen taksit ödüyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum."

 

Evin anahtarını ailesine veren eş için emsal karar!


Geri Dön