19 / 04 / 2024

eşyalı kiralık evler

eşyalı kiralık evler

Hem ev sahibi hem de turist için fiyat avantajı sağlayan alternatif konaklama sektörü hızla büyüyor. Evlerini yıllık kontrat yerine günlük, haftalık veya aylık olarak turiste kiralayanlar 3 kat fazla gelir sağlıyor...

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Konutta tablo kararıyor: Satılık ve kiralık ev fiyatları durgunlukta bile artıyor!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde piyasayı değerlendirdi. Peki satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak?

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

eşyalı kiralık evler Haberi

eşyalı kiralık evler



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl turizmde 373 milyon geceleme yapıldı. Bunun 14.5 milyonu ise kiralık evlerde gerçekleşti. 1.5 yıl önce kurulan ve Türkiye'deki tek online ev kiralama şirketi olan Hemenkiralik.com da tek başına 100 bin gecelemeye ulaştı. Hemenkiralik.com'un kurucu ortağı Mehmet Ülkü, sistemlerinde sadece Türkiye'den 15 binden fazla ev olduğunu söyledi. 


Hem yurtiçi hem de yurtdışındaki evleri kiraladıklarını belirten Ülkü'nün verdiği bilgiye göre günde 250 rezervasyon yapılıyor. Siteyi beş ortakla kurduklarını anlatan Ülkü, 61 ülke ve mizle kiralanmak istenen eve gidiyor ve inceliyoruz. Daha sonra ilana çıkılıyor. Evi beğenen müşteri parayı gönderiyor ama bloke olarak tutuluyor. Eve gidip beğendikten sonra onay verdiğinde parayı ev sahibine gönderiyoruz. 


Tüm kimlik bilgilerini alarak yaptığımız işlemler sistemin daha güvenli olmasını sağlıyor."...