25 / 04 / 2024

euro bölgesi

euro bölgesi

Rusya-Ukrayna savaşının etkisi üzerinden vakit geçtikçe daha görünür hale gelmeye başladı. 3 Baltık ülkesinde enflasyon yüzde 22'nin üzerine çıktı. Avrupa ülkeleri enflasyonla boğuşurken, halkın alım gücü günden güne düşüyor.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor

Dünyaca ünlü kuruluş Goldman Sachs, Avrupa'daki enerji faturalarının 2 trilyon euro artacağını raporları ile açıkladı. İşte detaylar…

O ülkede de bundan sonra euro kullanılacak! Yerel para birimi tarih olacak

Günümüzde 19 Avrupa ülkesinde geçerli para birimi olarak kullanılan euro artık bir ülkenin daha resmi para birimi olacak. Karar 117 oyla kabul edildi. Böylelikle euro bölgesine giren ülke sayısı 20 oldu

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

Euro Bölgesi'nde ekim ayı tüketici fiyatları yıllık bazda düşüşe geçti. Böylece son 2 yılın en düşük seviyesini test ederken, Euro kuru ise 30.16 TL seviyesinde değerleniyor...

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 azaldı!

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 geriledi. en fazla düşüş yüzde 2,7 ile Letonya'da oldu. İşte detaylar...

Avrupa Merkez Bankası temsilcileri resmen açıkladı! Euro 20 gün sonra böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyinin iki temsilcisi Euro Bölgesi'ndeki enflasyon görünümüne yönelik değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirme sonuçlarına göre euronun yönü belli oldu. Euro 20 gün sonra böyle olacak.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 3,9 artış gösterdi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9 yükseldi.

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!

Herkesin merakla beklediği Euro bölgesi yatırımcı güveni, beklentilerin keskin bir şekilde kötüleşmesi sebebiyle Mart ayında tahminlerden daha fazla gerileme eğilimi kaydetti. Anketin beklenti ölçüsü önceki aya göre -6,0'dan -13,0'a indi.

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

AB Komisyonu "2023 yılı Kış Dönemi Ekonomik Tahminler" raporunu yayınladı. AB Komisyonu’nun, Euro Bölgesi için enflasyon tahminleri merak konusuydu. İşte detaylar…

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Euro Bölgesi’ne yönelik Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE), enerji fiyatlarındaki artışın etkisi nedeniyle kasım ayında yıllık bazda yüzde 27,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.

euro bölgesi Haberi

euro bölgesi

Avro Bölgesi'nde, yıllık enflasyon oranları eylülde yüzde 9,1’den 10’a yükselerek avronun piyasaya sürülmesinden bu yana ilk defa çift haneleri gördü.

Enerji ve gıda

Avro Bölgesi'nde eylül ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 40,8 ile enerjide gerçekleşti. Önemli ölçüde yüksek enflasyon oranları, AB’de daha önce bu seviyeleri görmeyen nüfus için sıkıntılara neden oluyor. Enerjideki yüksek fiyatlar, tüketicilerin satın alma gücünün düşmesine ve üretimi birçok şirket için karsız hale getirmeye neden oluyor. Uzmanlar, elektrik ve gaz fiyatları hanelere kademeli olarak yansıtıldığı için, gelecek aylarda enerji maliyetinin de enflasyon oranını artırmaya devam etmesini bekliyor.

Avrupa ülkeleri, yüksek enerji fiyatlarının halkı fazla etkilememesi adına çok farklı şekilde mücadele içerisinde. ECB yetkilileri, daha yüksek faiz oranlarının enerji fiyatlarını pek etkileyemeyeceğini defalarca vurgularken, Avrupa’nın...