25 / 04 / 2024

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2022 yılının ikinci çeyrek büyüme ve istihdam oranları ile ilgili olarak verilerini güncelledi.

Tüm bu veriler ile birlikte, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten temizlenmiş Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2022 yılının ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe kıyas ile % 0, 8 arttı.

Avro Bölgesi'nde GSYH, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine kıyas ile % 4, 1 artmış oldu.

Avrupa Birliği’nde ise mevsimsellikten arındırılmış GSYH, senenin ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyas ile % 0, 7, geçen senenin aynı dönemine göre de % 4, 2'lik artış göstererek kayıtlara geçti.

Eurostat'ın önceki tahmininde Avrupa Birliği’nin bir önceki çeyreğe kıyas ile % 0, 6, 2021 yılının aynı dönemine kıyas ile de % 4 büyümesi öngörülmüştü.

Avro Bölgesi'nin de önceki çeyreğe kıyas ile % 0, 6, geçen yılın aynı dönemine göre de % 3, 9 büyüdüğü tahmin edilmişti.

Son açıklanan veriler ile de ikinci çeyrek büyüme oranları revize edilmiş olarak kayıtlara geçti.

 Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön