25 / 04 / 2024

ev alacakların dikkat etmesi gerekenler

ev alacakların dikkat etmesi gerekenler

Hayalindeki eve sahip olmak isteyen kimselerin, bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor. Peki, ev alacak kimseler ne yapmalı? İşte ev alacakların bilmesi gereken 12 madde..

Ev alacaklar, online satış sitelerine dikkat!

Ev ve otomobil arayanların büyük çoğunluğu günümüzde artık ilk baktığı yer online ilan ve satış siteleri oluyor. Müşterilerin bu mecraya kaymasıyla, doğal olarak dolandırıcılar da bu sitelerde cirit atmaya başladı.

Konut alacakların dikkatine, konut fiyatları artıyor mu?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarının özellikle bazı bölgelerde aşırı yükselmesi gözleri inşaat malzemelerine yönlendirdi. İnşaat malzemeleri üreten inşaat sanayicileri gayrimenkule fazla para ödenmesinin gerçek nedeninin kendileri olmadığını belirtti.

Ev alacaklar dikkat!

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda 'ön satış' diye kaparo alıyor.

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut hariç kaldırılıyor. Teklif komisyonda kabul edildi. İşe ev alacakları ilgilendiren o gelişme...

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank peş peşe açıkladı: Bu rakamlara aman dikkat! Ev alacaklar şimdi göz atın! 

Ev alacaklar, banka banka konut kredisi hesaplamalarını araştırıyor. Peki 3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi ne kadar? İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi hesaplama 29 Ekim 2023...

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Konut inşaatları hız kazanacak! Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar gerileyecek mi? 

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, ev alacakları zorluyor. Peki ev alacaklar beklemeli mi? Konut fiyatları düşecek mi? 

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmayana ceza geliyor! Hemen bakın!

Ev sahipleri aman dikkat... Bunu yapmayana resmen ceza geliyor... Hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın!

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

ev alacakların dikkat etmesi gerekenler Haberi

ev alacakların dikkat etmesi gerekenler

İlk defa ev alacak kimselerin, bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Evin güzelliği ve lokasyonu gibi cazip özelliklere aldanıp alım-satım sürecini başlatmamak ileride mağduriyet yaşamanın önüne geçebiliyor.

Belli başlı emlak terimlerinin bilinmesi ve bu bilgilerle tapu, daire ve şirketin araştırılması gerekiyor. Peki, ev alacakların bilmesi gereken maddeler hangileri? Ev alacaklar ev üzerinde hangi araştırmaları yapmalı?

Evin tapu kütüğünü inceleyin!

Almayı düşündüğünüz evin tapu kaydını inceleyelin. Tapu üzerinde bu evin kime veya kimlere ait olduğunu, varsa hissedarların bu satışa onay verip vermediğini öğrenin. 

Tapu üzerinde satışa engel herhangi bir tedbir kararı olup olmadığına, irtifak hakkı olup olmadığına, ipotekli olup olmadığına bakın.

Bakılacak en önemli noktalardan birisi ise kat irtifakı veya kat mülkiyetinin kurulup kurulmadığına bakılması, henüz kurulmadıysa kurulmasına...