18 / 04 / 2024

ev fiyatları düşer mi 2021

ev fiyatları düşer mi 2021

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla beraber emtia fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ev fiyatlarının ciddi şekilde artması öngörülerini artırdı. Peki sektör temsilcileri ne diyor? Konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgınında konut fiyatları yüzde 30'dan fazla artarken, bazı bölgelerde satılık konut kalmamış durumda.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Son dönemde alınan tedbirler, konut sektöründeki fiyat dengesini önemli ölçüde etkiledi. Bu tedbirler, konut fiyatlarındaki hızlı artışı kontrol altına almanın ötesinde ev fiyatlarını da olumlu bir şekilde etkiledi. Bakanı Mehmet Özhaseki bu konu hakkında bilgi verdi.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

Türkiye son zamanlarda ev fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri haline geldi. Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konut satışlarında düşüş görülürken ev fiyatları hala yüksek kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor...

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

ev fiyatları düşer mi 2021 Haberi

ev fiyatları düşer mi 2021

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla beraber emtia fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ev fiyatlarının ciddi şekilde artması öngörülerini artırdı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; sektör temsilcileri konut sektörüne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Konut sektörünün önemli isimleri, ev fiyatlarındaki artışı değerlendirirken bu artışın ne kadar süreceğiyle ilgili de konuştu. 

“Talebin canlılığı konusunda değişen bir şey yok”

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, talebin canlılığıyla ilgili bir değişiklik yaşanmadığını belirtti. Ancak, arz tarafında sıkıntılar olduğuna dikkat çekti. Kabadayı ayrıca bugünden itibaren inşa edilecek projelerde fiyatların geçtiğimiz süreçlerde görülenlere göre yükseleceğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: 

“Şu an piyasadaki mevcut konutlar 2 ila 3 yıllık maliyetlerle oluştu. Biz de sonuçta bir ortalama üzerinden yapıyoruz projeleri ancak bugünden başlayan yeni inşaatlarda maliyetler bugünkü...