23 / 04 / 2024

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla beraber emtia fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ev fiyatlarının ciddi şekilde artması öngörülerini artırdı. Peki sektör temsilcileri ne diyor? Konut fiyatları artmaya devam edecek mi?



Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla beraber emtia fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ev fiyatlarının ciddi şekilde artması öngörülerini artırdı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; sektör temsilcileri konut sektörüne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Konut sektörünün önemli isimleri, ev fiyatlarındaki artışı değerlendirirken bu artışın ne kadar süreceğiyle ilgili de konuştu. 

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

“Talebin canlılığı konusunda değişen bir şey yok”

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, talebin canlılığıyla ilgili bir değişiklik yaşanmadığını belirtti. Ancak, arz tarafında sıkıntılar olduğuna dikkat çekti. Kabadayı ayrıca bugünden itibaren inşa edilecek projelerde fiyatların geçtiğimiz süreçlerde görülenlere göre yükseleceğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: 

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

“Şu an piyasadaki mevcut konutlar 2 ila 3 yıllık maliyetlerle oluştu. Biz de sonuçta bir ortalama üzerinden yapıyoruz projeleri ancak bugünden başlayan yeni inşaatlarda maliyetler bugünkü değerlerle hesaplanacağı için önümüzdeki dönemde de konut fiyatlarında yukarı yönlü bir ivme olacaktır”

Kabadayı, son dönemlerde demir ve çimento maliyetlerinin gündemden düşmediğini vurgulayarak, “Ürün bazında da yüzde 50-60’larda bir artış var. Dünya genelinde bu maliyetleri de ortaya koyduğunuzda önümüzdeki günlerde konut fiyatlarının yukarı yönlü gideceğini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

“Maliyetlerin yansımaları 1-2 yıl içerisinde görülecek”

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan ise ev fiyatlarının düşebilmesi için arzın talebi karşılıyor durumda olmasının gerektiğiniifade ederek ev almak isteyen kişilerin bütçelerine uygun bir yer bulduklarında beklememesi tavsiyesinde bulundu. 

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

Akdoğan, konuya ilişkin açıklamasında “Daha maliyetlerin inşaatlara yansımadığını bunların yansımalarını bir iki yıl içerisinde göreceğiz. Bu dönemin bu anlamda değerlendirilebilir bir dönem olduğunu düşünüyorum. Çünkü emtia fiyatlarının artacağını gelen maliyetlerle birlikte çok ciddi yükseleceğini öngörüyoruz. İhtiyaç ve bütçelerine uygun bir yer bulduklarında bence alınmalı” diye konuştu.

Türkiye konut fiyat artışında 5 çeyrektir lider!

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Türkiye'de ev fiyatları neden yükseliyor?


Geri Dön