24 / 04 / 2024

ev kiraları ne olacak

ev kiraları ne olacak

TV100 köşe yazarı Mustafa Zafer, bugünkü köşe yazısında ev sahiplerinin kiracılar üzerindeki baskısını kaleme aldı.

Ev sahiplerinden kiracılara tahliye baskısı!

Son günlerde artan kira ücretleri nedeniyle ev sahiplerinin zam teklifini kabul etmeyen kiracılara tahliye için mobbing uygulandığı ortaya çıktı. 

Konut kiralarındaki artışa referans fiyat çözümü!

Konut kiralarındaki artışlar hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul gibi fiyatların aşırı arttığı illerde kiralarda yaşanan artış durdurulabilir mi? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret kiraya yetmiyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu devam ederken çalışan kesim de kira ödemekte bir hayli zorlanıyor. Ülkenin yüzde 65'si kira ödemelerinde zorluk çekiyor.

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Kira ücretlerine gelen zamlarla birlikte ülke genelinde ev sahiplerinin kira fırsatçılığı başladı. Bazı ev sahipleri kiracılarına yükselen kiralar nedeniyle çıkmaları yönünde baskı uyguluyor. 

Kiralık ev fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgını nedeniyle okulların bir süredir kapalı kalmasından dolayı öğrenci şehirlerinde pek çok daire boş kaldı. Şimdi ise örgün eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından boş konut bulmak zorlaştı.

Yüz yüze eğitim gayrimenkul sektörünü canlandıracak! 

Aylık 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçi rakamıyla emlak seri ilan sektöründeki lider platform Emlakjet Temmuz 2021 emlak verilerini yayınladı. 

Yüz yüze eğitim kiralık ev stokunu eritti!

Yüz Yüze eğitimin başlayacağının belirtilmesiyle kiralık ev stokunda azalma meydana geldi. Emlakçılar öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Ev kiraları hızla yükseliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, ülkemizde artan enflasyon oranları ve TL'nin son yıllarda değer kaybetmesinin konut ve kira fiyatlarını olumsuz etkilediğini ve bütçeye uygun kiralık ev bulmakta zorluk yaşandığını değerlendirdi.

Ev fiyatlarına kentsel dönüşüm zammı!

Kovid-19 salgını, deprem, yangın ve sel gibi süreçlerde insanların birbirine destek olması gerekirken, bu dönemlerde ihtiyaç olan her şeye zam yapmakta bir ritüel haline geldi. 

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

2015'te ev kiraları yükselecek mi?

Konya'da kiralık konutların artmasıyla beraber, kira fiyatlarının da artması vatandaşları düşündürüyor. Emlakçılar, bunun sebebinin Konya'da hızla artan nüfusa ve inşaat sektöründeki duraksamadan kaynaklandığını ifade etti.

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kiraları kaleme aldı. Peki kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.

Ev kiraları cep yakıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşesinde ev kiralarındaki fahiş yükselişleri kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un 'Kira zulmünün önüne kim, nasıl geçebilir?' başlıklı yazısı...

Ev kiralarındaki artışın sebebi ne?

TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

2018 Temmuz'da kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi 2018 Temmuz'da yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. Peki, 2018 Temmuz'da kiralar ne kadar artacak?

Edirne'de ev kiraları yükseldi!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği 2’nci Başkanı Aytaç Feda, Edirne merkezde ev kiralarının çok yüksek olduğunu ifade etti. 

2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

Arsaları üzerinde müstakil ev inşa etmek isteyen kimselerin ne kadarlık bir meblağı gözden çıkarmaları gerekiyor? 2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

2018 yılında ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

28 Aralık'ta yayınlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile 2018 yılı tapu harçları belli oldu. Peki 2018 yılında ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

ev kiraları ne olacak Haberi

ev kiraları ne olacak

TV100 köşe yazarlarından Mustafa Zafer, bugün kaleme aldığı "Ev sahibinin kira baskısı" başlıklı yazısında ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kira ücretlerini ele aldı. "Ülkemizde yaşanan ekonomik hareketlilik sebebiyle evinin ya da dükkanının daha yüksek fiyata kiraya verilmesi gerektiğini düşünen mal sahipleri kiracısını bu yüzden evden çıkarabilir mi?" diyerek yazısına başlayan Zafer devamında şunları yazdı...

Ev ya da dükkân sahipleri diledikleri gibi kiraya zam yapamaz ve kiracısını sırf bu yüzden ev ya da dükkânından çıkaramazlar. Kiralayan sadece ekonomik koşulların ağırlaşması sebebiyle, kiracısına karşı sözleşmece daha evvel belirlenmiş oranın üzerinde bir kira artışı yapamaz. Taraflar yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek şartıyla yapılan...