26 / 04 / 2024

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Kira ücretlerine gelen zamlarla birlikte ülke genelinde ev sahiplerinin kira fırsatçılığı başladı. Bazı ev sahipleri kiracılarına yükselen kiralar nedeniyle çıkmaları yönünde baskı uyguluyor. 



Ev kiralarındaki yüksek artış fırsatçılığın da önünü açtı. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; ev sahipleri kirayı arttırmak i.in için eski kiracılara 'evden çık' baskısı uyguluyor. Bu konuda gelen şikâyetler de oldukça fazla. Uzmanlar, "Bu fırsatçılıktır. Ev sahipleri insaflı olsun" yorumunu yaptı. 

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Son zamanlarda yükselen kiraları fırsat olarak gören ev sahiplerinin eski kiracılarına evden çık baskısı yaptığını  anlatan Ağaoğlu, bu yönde gelen şikâyetlerin son 6 ayda iki kat arttığını dile getirdi.

Ağaoğlu, kiracıların hakları ile ilgili şunları söyledi: "Mevcut kirasını, yıllık TÜFE oranında artıran bir kiracı bu oranın üstünde kira artışı talebiyle tahliye edilemez. Kanunen kiracı 5 yıl o evde oturabilir. Eğer ev sahibi kiracıyı evden çıkması yönünde taciz ediyorsa, huzur ve sükûnunu bozmak gerekçesiyle kanunun 123'üncü maddesi uyarınca savcılığa suç duyurusunda bulunabilir."

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, gündemde olan arz sıkıntısı sebebiyle ev sahiplerinin bu durumu fırsat olarak değerlendirmemesi gerektiğini belirtti. Bazen insanların bütçelerini aşmasına rağmen yüksek fiyattan ev kiraladığını söyleyen Akdoğan, "İnsanlar mağdur olmamak, ortada kalmamak için fiyatı kabul ediyor. Ancak sonra ödeme güçlüğü yaşıyor. Ev sahipleri doğru kiracıya, doğru fiyattan kiralama yapmalı" ifadelerine yer verdi. 

4-5 depozito talep eden bile var 

İstanbul Halkalı'da bir emlakçı, son 6 ayda bölgedeki ev kiralarının iki kat yükseldiğini dile getirdi. Emlakçı, "Kiradaki artışı gören ev sahibi eski kiracıyı çıkarıp yüksekten vermeye çalışıyor. Yeni kiracıdan eskiden iki kira depozito alınırken şimdi 4-5 kira bedeli depozito isteyen dahi var" dedi.

Konut kiraları cep yakıyor!


Geri Dön