19 / 04 / 2024

ev kredi faizleri

ev kredi faizleri

Konut kredisi faiz oranları seçim sonrasında dalgalanan döviz kuruna rağmen düşmeye devam eder mi? Kredi Pazarı araştırdı…

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev almak için bekleyen 3 milyon kişi var! Kredi faizleri düşürülmeli!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut almak için bekleyen 3 milyon kişinin olduğuna dikkat çekerek, bu sene satışların artırılmasına ilişkin kampanyaların hayata geçmesini beklediklerini belirtti. İşte Özyurt'un o açıklaması...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor

Kredi faizleri son dönemde fırladı. İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükseldi.

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

ev kredi faizleri Haberi

ev kredi faizleri

Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık beş aydır düşüş yönünde hareketini sürdürüyor. Mart ayında kamu bankalarının faiz indirim hamlesi ise hızlanan düşüş ivmesi son haftalarda yavaşladı. 

Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve QNB Finansbank ay içinde konut kredilerinde indirim uygulayan diğer bankalar. Özel bankaların konut kredisi faizleri küçük oranlarda da olsa inmeye devam ediyor. Uzun aylardır konut alımını erteleyen vatandaş konut kredisi faizlerinin yüzde 1’in altına gerilemesini istiyor. 

Kredi Pazarı araştırmalarına göre güncel olarak bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.85 seviyesinde. Peki konut kredi faiz oranlarındaki düşüş devam eder mi?

Konut kredisi faizlerini doğrudan etkileyen bir faktör de döviz kuru. 22 Mart Cuma günü Golan krizi sonrasında döviz kuru hareketlendi. Dolar kuru hafta kapanışında 5.76 seviyesine kadar yükseldi. 

Merkez Bankası...