25 / 04 / 2024

ev oturma ruhsatı için gerekli belgeler

ev oturma ruhsatı için gerekli belgeler

İnşaatı biten bir yapının kullanılabilmesi için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatı nasıl alınır? Oturma ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı bu haberde...

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

Ev sahiplerinden kiracıların oturma süreleri 3 yıla düşürülsün talebi! EVSİAD 25 maddede nedenini açıkladı!

EVSİAD, ev sahiplerine karşı bir algı çalışması yapıldığını ileri sürerek, kiracı anlaşmazlıklarına çözüm olabilecek tavsiyeleri açıkladı. İşte EVSİAD'ın 25 maddelik açıklaması...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır? Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Ahşap evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sık araştırılan yapılardır. Ahşap ev yaptırmak isteyenler, bu yapılara dair birtakım sorular sormaktadır. İşte detaylar!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar, prefabrik evler için ruhsat gerekli mi soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Prefabrik evler son zamanlarda bir hayli gündemde yer almaktadır. Durum böyle olunca ruhsat ve izin konusu da prefabrik evler için araştırılmaya başlandı.

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

ev oturma ruhsatı için gerekli belgeler Haberi

ev oturma ruhsatı için gerekli belgeler

Oturma ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaatı biten bir yapının kullanılabilmesi için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden alınan oturma ruhsatı için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Gerekli evraklar temin edilerek belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvuruluyor. Bu birim tarafından incelemeler gerçekleştiriliyor.


Yapının, inşaat çalışmalarına başlamadan önce onaylanan projesine uygun olarak inşe edilmesi durumunda oturma ruhsatı veriliyor. Uygun inşa edilmeyen yapılara oturma izni verilmiyor.


Ayrıca oturma ruhsatı olmayan daire kullanıcılarını ciddi yaptırımlar bekliyor. Ayrıca bu dairelerin elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin faturaları da yüksek fiyat tarifesinden hesaplanıyor.


Oturma ruhsatı için gereken evraklar belediyeden belediyeye değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor:


- Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom...