27 / 04 / 2024

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.



Prefabrik evler, hem görünüşü hem de maliyeti açısından son dönemde çok gözde olan konutlar arasına girdi. Ancak vatandaşlar, prefabrik ev yaptırmadan izin alınması gerekip gerekmediğini araştırıyor. Prefabrik evlerde de normal yapıtlar gibi izin gerekiyor mu bu sorunun cevabı merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar…

PREFABRİK EV İÇİN RUHSAT ALINIR MI? PREFABRİK EV İÇİN RUHSAT NASIL ALINIR?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler öncelikle evi yaptıracakları arsayı belirlemeliler. Daha sonra arsa için imar durumu belgesi alınmalıdır. Bu belgeyi alacağınız yerler de, belediye ya da il özel idareleridir. Eğer köyde yaşıyorsanız il özel idarelerine, şehir merkezinde yaşıyorsanız da belediyelere başvuruda bulunmalısınız. İmar Kanunu’nun 21. Maddesine göre, derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı, kiremit aktarılması, mahallin özelliklerine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi değildir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön