25 / 04 / 2024

ev sahibinin kiracıyı çıkarması

ev sahibinin kiracıyı çıkarması

Borçlar Kanunu kapsamında kiracının hakları ile ev sahibinin sorumlulukları ile haklarının sınırları belirtiliyor. Peki, ev sahibi kiracıyı zorla çıkarabilir mi?

Ev satılırsa kiracı ne zaman çıkar?

Kiracının yaşamını sürdürdüğü konut, ev sahibi tarafından bazı nedenlerle satılabiliyor.Peki ev satılırsa kiracı ne zaman çıkar?İşte kiracı evdeyden evin satılması hususunda bilinmesi gerekenler..

Ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Kiracı, ancak kanunda belirtilen haklı tahliye nedenlerinin var olması durumunda ve karşılıklı anlaşma yapılması halinde çıkarılabiliyor. Peki, kanuna göre ev sahibinin kiracıyı çıkarma koşulları nelerdir?

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

ev sahibinin kiracıyı çıkarması Haberi

ev sahibinin kiracıyı çıkarması

Ev sahibi kiracıyı zorla çıkaramıyor. Kira sözleşmesi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun, kiracının haklarını gözettiği gibi, ev sahibinin haklarını da sıralıyor.


Belli bir süreli olarak veya süresiz olarak yapılan kira sözleşmesinin ne zaman, hangi şekilde ve kimler tarafından sonlandırılabileceği şu şekilde sıralanıyor:


1- Dava yoluyla

2- Yeni malikin gereksinimi

3- Kiracıdan kaynaklanan sebepler


1- Dava yoluyla

Kanun gereğince ev sahibi kira sözleşmesini

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine...