25 / 04 / 2024

ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler

ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler

Türkiye sınırları içerisinde evi olan kimseler bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Peki, ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

İster kendi birikiminizle, ister konut kredisi kullanarak ister ivazsız bir şekilde edinilen evler için yıl içinde birtakım vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin tuzağına düşmeyin...

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar kapsamında ev sahiplerinin yaptığı akıl dışı oyunlarına bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Buna göre, ev sahipleri kiracıları evden çıkardıkları gibi tazminat haklarını da ellerinden alabiliyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni düzenleme yolda! Faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde ilk kez ev sahibi olacaklar için destek sağlanacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili ayrıntılar gelmeye başladı, faiz oranı ve vade ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Öğrenci katkı payına yüzde 61 zam geldi! Öğrencilerin ödeyeceği yeni katkı payları belli oldu!

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim öğrencilerinin ödeyeceği katkı payına yüzde 61 zam geldi. Öğrencilerin ödeyeceği yeni katkı payları belli oldu! Peki kim ne kadar katkı payı verecek? İşte 2023-2024 katkı payları...

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken çok gizli sırlar: Kiracılar ve ev sahipleri için hayati ipuçları!

Avukat Ali Alper Tüfekçi, kiracıların ve ev sahiplerinin bilinçli olmasının kira sürecini uyumlu hale getireceğini vurguluyor. İşte ayrıntılar...Hemen tıklayın...

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Fahiş kira fiyatlarına karşı önlem almak için Ticaret Bakanlığı harekete geçince konut sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını yükseltmek amacıyla akıllara durgunluk verecek yöntemlere başvuran ev sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu.

Artık kiracı döneminde devir değişti! Bekara ev vermem diyenler bu ceza sizi bekliyor

Bir genç kadın, çalışmak için gittiği şehirde ev kiralamak istedi ancak emlakçı ve ev sahiplerinin "bekara ev yok" yanıtıyla karşılaştı. Bu ayrımcı davranışın üzerine Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) devreye girdi.

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!  

Türkiye'de yüksek seyreden enflasyon nedeniyle ev fiyatları sert yükselmiş, kiralar da fahiş rakamlara çıkmıştı. 2023 yılına sayılı günler kala ev sahiplerinin yeni zam bahanesi belli oldu.

ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler Haberi

ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler

Ev sahipleri, her sene, yılın belli dönemlerinde vergi ödemekle yükümlü oluyor. Her ay ödenmesi gereken vergiler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi takvimi kapsamında açıklanıyor.

Ev sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor. Bu vergiler senede iki taksitte ödenebiliyor.

Vergi miktarları, vergi şartları ve ödeme tarihleri farklılık gösterebiliyor. Peki, ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir? Ev sahipleri hangi vergiyi ne zaman öder?

EMLAK VERGİSİ 2022

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Ödemeler taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. 

Emlak vergisi için ödenecek bedel, evin malın değeri ile emlak vergisi oranının...