25 / 04 / 2024

ev vergileri

ev vergileri

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede öncelikle dikkat edilmesi gereken konu gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir.

Muratpaşa'da vergi yapılandırması için vezneler haftasonu da açık!

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV)'nin 2'nci taksit ödemesi 1 Aralık tarihinde sona eriyor. Cumartesi ve Pazar günü belediye hizmet binasında ve semt veznelerinde tahsilat işlemine devam edecek.

Evinize sürpriz vergi çıkabilir!

4 yılda bir güncellenen arsa rayiç değerleri dolayısıyla belediyelerin inisiyatifinde yapılan güncellemeler sırasında özellikle yeni gelişen bazı semtlerde geçen yıla göre yüksek oranlı artışlar yapıldı. Evinize sürpriz vergi çıkabilir.

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

Türkiye sınırları içerisinde evi olan kimseler bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Peki, ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Gayrimenkul gelir vergileri için son 20 gün!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul sahiplerinden vergi mükellefi olanlar için ikinci taksit dönemi 1 Temmuz'da başlamıştı. 31 Temmuz'da sona erecek gayrimenkul gelir vergileri için son 20 gün kaldı.

Ev satarken gelir vergisi ödenir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcılar birtakım vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, her satıcı ev satarken gelir vergisi ödenir mi? Ev satarken gelir vergisini kimler, ne zaman ve nasıl öderler?

Ev vergileri 2016!

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte ev vergileri 2016..

Ev kiracısı vergi öder mi?

Evde kiracısı olması durumunda ev için ödenecek vergilerin mükellefi değişebiliyor. Peki, ev kiracısı vergi öder mi? Ev kiracısı hangi vergiyi öder? Hangi vergileri ödemez? İşte yanıtı..

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Ev tekstilinde bayram havası!

Geçtiğimiz günlerde İthalat Rejimi Kararı'na Ek Karar'da yapılan değişiklikle kaban, manto, takım elbise, gömlek gibi 54 grup tekstil ve konfeksiyon ürününde devreye alınan ilave gümrük vergileri Türk ev tekstilinde bayram havası estirdi.

Ev tekstilinde bayram havası!

Devreye alınan ilave gümrük vergileri Türk ev tekstilinde bayram havası estirdi. İthalatta alınan yeni kararla ev yatak örtüsü, yorgan ve yastık ithalatına yüzde 50 ek vergi getirildi.

Ev emlak vergisi nereye ödenir?

Ev sahiplerinin yıllık olarak ödemeleri gereken vergileri arasında emlak vergisi de bulunuyor. Bir eve paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Peki, ev emlak vergisi nereye ödenir?

Ev vergileri 2015!

Bir eviniz varsa sene içerisinde hem belediyeye hem de vergi dairesine birtakım vergiler ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Peki, ev için hangi vergiler ödenir? İşte ödenecek ev vergileri 2015...

Ev taşımak isteyenler dikkat! Cezası 1039 TL!

Ev ve ofis taşımak bir hayli zor ve zahmetli. Bu işi yapan nakliyecilerin ciddi bir bölümü ise KDV, kurumlar vergisi gibi vergileri ödemiyor. Yani kaçak çalışıyor. Bir firmanın nakliyat işi yapabilmesi için K3 belgesi alması gerekiyor...

Ev vergileri ne zaman ödenecek?

Hangi vergiler ev vergileridir? Ev vergileri ne zaman ödenecek? İşte meskeni olan gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve kira gelir vergisi...

ev vergileri Haberi

ev vergileri

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede öncelikle dikkat edilmesi gereken konu gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir. 


Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak (5) beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabidir. 



Buna göre aşağıda belirtilen mal ve hakların beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancıdır; 

¦ Arazi, bina, madensuları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzleri ve teferruatı, 

¦ Voli mahalleri ve dalyanlar, 

¦ Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar, 

¦ Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları. 


DİKKAT! Bedelsiz olarak veya veraset yoluyla edinilen gayrimenkullerin elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar ile gayrimenkullerin iktisap tarihinden...