25 / 04 / 2024

evde tadilat yapmak için izin alınır mı

evde tadilat yapmak için izin alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde tasdikli projeye uygun tadilat yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı. 

Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gereken 8 tehlike!

Bu yaz evinizdeki tadilatı kendiniz yapmakta kararlıysanız bu haberi okumadan işe girişmeyin. Eğlenceli görünen bu tadilatta dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.

Evde tadilat için belediyeden izin alınır mı?

Evde tadilat yapmak için izin alınıp alınmayacağı hususu, yapılacak tadilatın türüne ve yarattığı sonuca göre değişkenlik gösteriyor. Peki evde hangi tadilatlar için izin alınması gerekir?

Evde salça yapmak isteyenlere müjde! Hassel ev tipi pratik salça makinesi satışa çıktı!

Marketten salça almayıp evde pratik bir şekilde salça yapmak isteyenler için Hassel’den güzel bir haber geldi. Hassel, ev tipi pratik salça makinesini satışa sundu.

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Yasa arkanızda! Kendi evinizi yapmak için devletten 200 bin TL! Prefabrik evde kaçırılmayacak destek!

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara devletten destek. 200 bin TL anında cebinizde. İşte detaylar!

Zam gelen evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

Ağustos ayı evde bakım maaşları yattı mı? Sorusu son zamanların en çok aranan sorularından biri. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu evde bakım maaşları yattı mı? İşte detaylar…

Evde dondurma yapmak isteyenler dikkat! Sage BCI600 dondurma makinesi fiyat listesi 24 Mayıs 2022!

Yazı birbirinden lezzetli, taptaze, ev yapımı dondurmalar eşliğinde geçirmek isteyenlerin dondurma makinesinin fiyatlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki dondurma makinesi fiyatları ne kadar? İşte Sage BCI600 dondurma makinesi fiyat listesi 24 Mayıs 2022...

Evde Ramazan pidesi yapmak kaç TL'ye mal oluyor? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi..

Ramazan Pidesini fırından almak yerine evde yapmayı düşünen kişiler için pide malzemelerinin fiyat listesini derledik. Peki evde pide yapmak kaç TL'ye mal oluyor? Pide malzemeleri neler? Evde pide nasıl yapılır? İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Evde tadilatın metrekaresi 500 TL'ye yükseldi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde evlerde geçirilen süre artınca tadilat talepleri de arttı. Gelen son zamlarla parke, pencere, boya, seramik, kapı gibi dekoratif yenilemenin metrekare maliyeti 500 TL'ye yükseldi.

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Gaziantep'te duvarın altında kalan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi Bademli Sokak'ta bir evde tadilat yaparken yıkılan duvarın altında kalan işçi, yaşamını yitirdi.

Cam balkonsuz ev kalmayacak!

Koronavirüs sürecinde evde tadilat işlerinde artış yaşandı. Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Cam balkon talebi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 arttı.

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat işlemlerine başlandı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşudan onay alınması gerekiyor.

Tümer Metin ve Gamze Topuz'un evinde tadilat var!

Eski milli futbolcu Tümer Metin ve oyuncu Gamze Topuz, uğradıkları bir dükkandan ellerinde matkapla ayrıldı. Gazetecileri gören Metin, “Evde tadilat var, iş başa düştü” dedi.

Cam balkonda komşunun rızası şart!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat telaşı başladı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşularınızdan rıza almanız gerekiyor.

evde tadilat yapmak için izin alınır mı Haberi

evde tadilat yapmak için izin alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde yapılan tadilatları ve bunun için alınacak izinleri yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucu, "Tapumda çatı piyesli meskenli aldığım dairenin, belediyeden aldığım proje doğrultusunda (teras projesi olarak geçiyor) tadilatına başladım. Projede diğer dubleksin üstünde 1 oda, mutfak mevcut. Alt kat komşumuz onun tarafında tadilat yapamayacağımı söyleyerek belediyeye şikayette bulundu. Belediye incelediğinde buna izin verildiğini söyledi. Yönetim ise bizim elimizdeki projeden haberleri olmadığını iddia ediyor ama başlamadan önce yönetimden bilgi aldım. Yapabileceğimizi ve belediyeden almam gereken iznin tadilat izni olduğu konusunda elimde yazışmalarım da mevcut. Bu durumda tadilata devam edebilir miyim?" sorusunu yöneltti. 

Tamer Heper soruyu şu şekilde yanıtladı:

***

Okuyucumun anlatımında problem karışık, ancak bunun mevcut sistemin bilinmeyişinden kaynaklandığı kanaatindeyim. Nedeni şu:...