17 / 04 / 2024

Evergrande bölünüyor mu

Evergrande bölünüyor mu

Çin, gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi kontrol edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi gündemine aldı.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Memur maaşlarına ek zam yapılıyor mu? Memur ve memur emeklisi maaşları yükselecek mi? Hemen bakın! 

'Memura ek zam yapılacak mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki memur maaşlarına ek zam yapılıyor mu? Memur ve memur emeklisi maaşları yükselecek mi?

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı! 8.1 milyar TL'lik proje başlıyor!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul'daki 205 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Evergrande bölünüyor mu Haberi

Evergrande bölünüyor mu

Çin, gayrimenkul sektöründeki krizi kontrol altına edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi değerlenirmeye aldı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; dün Çin'in borç krizinde olan gayrimenkul şirketi Evergrande Group tahvil sahipleri için ilk borç yapılandırma planını altı ay içinde açıklamayı hedeflediğini belirtilmişti. 

İsmini vermek istemeyen bir şirket yöneticisinin Hong Kong'ta yatırımcılara gerçekleştirdiği açıklamaya göre, şirketin finansal danışmanlardan alacağı destekle yerli ve yabancı yatırımcı fark etmeksizin bütün tahvil sahiplerine eşit davranacağı ifade edildi. 

Geçtiğimiz hafta bazı yabancı tahvil sahipleri şirketi düzenlemeleri uygulamamakla suçlamış, Evergrande ise daha sonra bir açıklamada bulunarak sabırlı olunmasına ilişkin çağrı yapmıştı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri...