28 / 03 / 2024

evin yüzde kaçına kadar kredi veriliyor

evin yüzde kaçına kadar kredi veriliyor

Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı gereğince konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar konut kredisi kullandırabilir.

Konut kredilerinde peşinatın düşmesi, ev sahibi olmayı kolaylaştırır!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Konut kredisinde faizlerin yüzde 1'in altına düşmeye başladığı bir dönemde alınan bu karar vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırır." dedi.

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatlarına yüzde 58 zam geldi!

2024 asgari ücretin belli olması ile noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belge fiyatlarına yaklaşık yüzde 58 zam geldi.  2024 ehliyet fiyatı ne kadar? Kimlik kartı kaç lira oldu? 2024 pasaport ücreti kaç lira? İşte 2024 ücretleri...

Otomobil fiyatları yüzde kaç düştü? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Otomobil fiyatlarında düşüş başladı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bolat da konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Peki piyasanın gerçeği ne? Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "İkinci elde otomobil fiyatlarının yüzde 30 gerilediği iddia ediliyor. Doğru mu?" sorusunu sordu. İşte cevaplar...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri Ocak 2024 zammı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliler yüzde kaç zam alacak? 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz olacağı öğrenildi. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.

Borsada bu hafta en fazla hangi şirket kazandırdı? Borsa İstanbul yüzde kaç değerlendi?

Borsa İstanbul bu hafta yüzde 3,68 oranında primlendi. Öte yandan, 25 – 29 Eylül tarihlerinde değeri en çok artan şirket yüzde 26,14 oranıyla Eczacıbaşı Yatırım oldu.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

Memur, memur emeklisi, 65 yaş maaşı, evde bakım aylığı gibi pek çok ödemeyi etkileyecek olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından engelli maaşında da değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak? İşte detaylar

Özel sektör maaş zammında son dakika rakamı! Özel sektör çalışanlarına yüzde 34 zam gelecek mi? 

Milyonlarca özel sektör çalışanı, bu ay maaşlarına yapılacak zamları ve Ağustos'ta kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırıyor. Peki özel sektör çalışanlarının maaşlarına yüzde 34 zam gelecek mi?

Memur maaşına yüzde 141, memur emeklisine yüzde 92 zam! Rakamlar tek tek verildi! 

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranları ile ilgili konuştu. Peki memur ve memur emeklilerine yüzde kaç zam yapılacak?

Emekli maaş zammı yüzde 30,35 mi olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşına refah payı zammı var mı?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, emekli maaş zamlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Emekli maaş zammında refah payı olacak mı? SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde kaç zam alacak? İşte detaylar...

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

evin yüzde kaçına kadar kredi veriliyor Haberi

evin yüzde kaçına kadar kredi veriliyor

Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı gereğince bankalar konut ekspertiz değerinin maksimum %80'ine kadar kredilendirme yapabilir. Kalan yüzde 20'lik kısmın tüketici tarafından nakit veya ihtiyaç kredisi kullanarak ödenmesi gerekir.

BDDK kararı gereğince bankalar konut ekspertiz değerinin maksimum %80'ine kadar kredilendirme yapabilir. Kalan yüzde 20'lik kısmın tüketici tarafından nakit ödenmesi gerekir. Peşinatı olmayan tüketiciler kalan yüzde 20'lik kısım için ihtiyaç kredisi kullanabilir.

Satın alınacak konutun fiyatı alıcı ve satıcı arasındaki anlaşma ile belirlenir. Kredilendirme aşamasında ise esas olan değer, gayrimenkul değerleme uzmanınca hazırlanan ekspertiz raporundaki değerdir. Örnek olarak alıcı-satıcı arasında 100 bin TL olarak anlaşmaya varılan evin değeri eksper tarafından 125 bin TL olarak belirlenebilir. Bu durumda banka evin tamamımı kredilendirmiş olur. ( 125.000 x 0,80= 100.000 TL) Tüketici istediği...