19 / 04 / 2024

evlerde projeye uygun tadilat

evlerde projeye uygun tadilat

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde tasdikli projeye uygun tadilat yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı. 

Vestel çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Türkiye'de Kadim bir geçmişe sahip Vestel, markası her ürünü ile bütün evlerde olması gereken yerde yerine alır. Peki Vestel çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Vestel Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 09 Nisan 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinesi, evlerde sıklıkla kullanılan beyaz eşya ürünlerinden biridir. Çamaşır makinesi, giysileri temizlemek ve yıkamak için tasarlanmış bir cihazdır. Peki Vestel Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Prefabrik evlerde metrekare fiyatı 2 bin 490 TL'den başlıyor! En uygun prefabrik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sosyal konut projeleri bu kadar gündemdeyken alabileceğiniz en uygun fiyatlı ev seçeneği olan prefabriklerde metrekare fiyatı 2 bin 740 TL. 1+1, 2+1, dubleks, bahçeli, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerin 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

1 günde ev sahibi olmak isteyenler için yüzde 15 indirimli prefabrikler! Prefabrik ev 25 Eylül 2022 fiyat listesi

TOKİ sosyal konut projeleri bu kadar gündemdeyken sizin için en uygun ev seçeneği olan prefabrik yapıları araştırdık. 1+1, 2+1, dubleks, bahçeli, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerde en uygun fiyatlı markaları derledik. İşte, prefabrik evler 25 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ev almak isteyenlere, en ucuz seçenek prefabrik ev! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi

TOKİ’ler bu kadar gündemdeyken sizin için en uygun ev seçeneği olan prefabrik yapıları araştırdık. 1+1, 2+1, dubleks, bahçeli, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerde en uygun fiyatları bir araya getirdik. İşte, en uygun fiyatlarla prefabrik 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Çatı katı evlerde tadilat yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde tasdikli projeye uygun tadilat yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı. 

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

Bina projeye uygun yapılmazsa ne olur? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Proje aykırı yapılan balkon belediye tarafından mühürlendi.Binanın iskanı var mı? Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.  

Mimari projeye uygun binaya asansör yaptırabilirsiniz!

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Daire alırken zemin etüdüne dikkat edin!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, "Bir ev satın alırken, binanın kat mülkiyeti ve iskanının olup olmadığına, binanın projeye uygun inşa edilip edilmediğine dikkat edin' uyarısında bulundu. "

Uludağ dönüşüyor!

Bakan Eroğlu, "Otelcileri toplayarak dedim ki, 'Biz Uludağ için imar planı hazırladık. Burası için çok güzel bir dönüşüm projemiz var. Yapılan bu kaçak yerleri yıkar bizim hazırladığımız projeye uygun hale getirirsiniz, biz de size gerekli kolaylığı gösteririz" dedi

İzmit’te bir ayda 68 binaya iskan!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, bir ay içinde iskân için 77 başvuru yapıldı. Başvuruları yerinde titizlikle inceleyen teknik ekip bunlardan 68'ini projeye uygun bularak iskân ruhsatı verdi.

evlerde projeye uygun tadilat Haberi

evlerde projeye uygun tadilat

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde yapılan tadilatları ve bunun için alınacak izinleri yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucu, "Tapumda çatı piyesli meskenli aldığım dairenin, belediyeden aldığım proje doğrultusunda (teras projesi olarak geçiyor) tadilatına başladım. Projede diğer dubleksin üstünde 1 oda, mutfak mevcut. Alt kat komşumuz onun tarafında tadilat yapamayacağımı söyleyerek belediyeye şikayette bulundu. Belediye incelediğinde buna izin verildiğini söyledi. Yönetim ise bizim elimizdeki projeden haberleri olmadığını iddia ediyor ama başlamadan önce yönetimden bilgi aldım. Yapabileceğimizi ve belediyeden almam gereken iznin tadilat izni olduğu konusunda elimde yazışmalarım da mevcut. Bu durumda tadilata devam edebilir miyim?" sorusunu yöneltti. 

Tamer Heper soruyu şu şekilde yanıtladı:

***

Okuyucumun anlatımında problem karışık, ancak bunun mevcut sistemin bilinmeyişinden kaynaklandığı kanaatindeyim. Nedeni şu:...