24 / 04 / 2024

Eylülde kurulan inşaat şirketi sayısı

Eylülde kurulan inşaat şirketi sayısı

Türkiye; eylül ayında 791 milyon dolar net doğrudan yatırım çekti. Ocak-eylül döneminde Türkiye’ye gelen net doğrudan yatırım miktarı ise 12,6 milyar dolara çıktı. Bu rakam, Türkiye’nin istikrar adası olmayı sürdürdüğünü gösterdi.

Eylül'de 870 inşaat şirketi kuruldu!

Eylül'de kurulan toplam şirket ve kooperatiflerin bin 473'ü toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 870'i inşaat, 685'i ise imalat sektöründe yer aldı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

1 ton inşaat demiri 19 bin 800 oldu! Demir fiyatlarındaki düşüş devam ediyor! 19 Eylül 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına indirim gelmeye devam ediyor. 19 Eylül güncel demir fiyat listesi gelen son indirim sonrası güncellendi ve İstanbul 1 ton inşaat demiri 19 bin 800 oldu. İşte 19 Eylül 2023 demir fiyat listesi.

Eyl Dağcı İnşaat Otomotiv Turizm Taahhüt Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Eyl Dağcı İnşaat Otomotiv Turizm Taahhüt Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Dağcı tarafından kuruldu.

Demir fiyatlarına zam geldi! Güncel inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli temel malzemeleri arasında gelen demir fiyatları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Demir fiyatlarına bu hafta peş peşe zamlar geldi.. Peki bugün inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?İşte  30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

Eylül Global İnşaat Nakliye Reklam Gıda Temizlik Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylül Global İnşaat Nakliye Reklam Gıda Temizlik Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ahmet Zıylan tarafından kuruldu.

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Eylül 2021'de aylık bazda yüzde 0,5 azaldı.

Eylül'de 1143 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinde, 2021 Eylül'de, Eylül 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 4 gerilediği açıklandı. Eylül 2021'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 481’i ticaret, 1651’i imalat ve 1143’ü inşaat sektöründe kuruldu.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2021'de ne oldu?

Resmi olarak açıklanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül ayı sonuçlarına göre; Eylül ayında inşaat malzemeleri sanayisinde  faaliyetler yüksek büyüme gösterdi.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

AB'de inşaat üretimi Eylül ayında azaldı!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin sürdüğü Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 geriledi.

İnşaat ciro endeksi Eylül’de yüzde 2,4 arttı! 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Eylül  ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,2 arttı.

ABD’de inşaat sektörü açık iş sayısı Eylül ayında azaldı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Eylül 2020'e yönelik ilişkin JOLTS Açık İş Sayısı verilerini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörlerinde açık iş sayısı azaldı. 

Eylülde kurulan inşaat şirketi sayısı Haberi

Eylülde kurulan inşaat şirketi sayısı

Ekonomi Bakanlığı, eylül ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni dün açıkladı. Rakamlar; uluslararası doğrudan yatırım verileri, Türkiye'yenin yatırım çekmeye devam ettiğini gösteriyor. Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 artarak 791 milyon dolar oldu. Ocak-eylül döneminde ise uluslararası net doğrudan yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 artışla 12 milyar 604 milyon dolar oldu.


YÜZDE 55'İ AB ÜLKELERİNDEN

Eylülde 381 milyon dolar sermaye girişi görülürken, nakit sermaye girişinin 329 milyon dolarlık bölümünü AB kaynaklı sermayeler oluşturdu. Yılın 9 ayında toplam 9 milyar 334 milyon dolar olan sermaye girişinin 3 milyar 303 milyon doları mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 3 milyar 230 milyon doları imalat sanayii, 1 milyar 329 milyon doları enerji sektöründen kaynaklandı....