26 / 04 / 2024

Demir fiyatlarına zam geldi! Güncel inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına zam geldi! Güncel inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli temel malzemeleri arasında gelen demir fiyatları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Demir fiyatlarına bu hafta peş peşe zamlar geldi.. Peki bugün inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?İşte  30 Eylül 2022 demir fiyat listesi



Demir fiyat listesi hemen hemen her gün güncelleniyor. Demir fiyatlarındaki değişkenlikler dolarda yaşanan dalgalanmalardan kaynaklı olarak karşımıza çıkıyor. Peki demir fiyatları bugğn ne kadar? güncel demir fiyatları kaç lira? Demir fiyatları neden yükseliyor? 2022 demir fiyatları kaç TL? İşte 30 Eylül 2022 demir fiyatları...

DEMİR PİYASASINDA SON DURUM!

Demir fiyatları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. İnşaat maliyetlerine olan etkisinden dolayı demir fiyatları sektörde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Bugün fabrikalar inşaat demiri için 680-705 dolar+ KDV olarak fiyatlandırma yaptırlar. İç piyasada alımlar bu hafta geçen haftaya kıyasla daha güçlü konuma geldi.

Fabrikalar istedikleri satış tonajlarını bu hafta yakaladılar. Ekim ayında doğalgaz ve elektriğe zam haberleri piyasayı tedirgin etti ve tüccarlar bu haftayı alım yaparak değerlendirdiler. Nihai tüketici talebi geçen haftaya göre bir miktar artış kaydetti.

Demir fiyatlarına zam geldi! Güncel inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 30 Eylül 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatları ile ilişki olan hurda fiyatları ise İthal hurda ve yerli hurda fiyatları yeni alımlarla birlikte yüselişe geçti. Cevher fiyatları haftayı yatay sayılacak seviyeden tamamladı.

Rusya'dan kütük alımlarında alıcıların tedirginlikleri sürerken, Rusya'da ilan edilen seferlikten dolayı üretici fabrikalar çalıştıracak eleman bulamıyor.

Rusya'dan cazip fiyatlı kütük gelmeyeceği kesinlik kazanırken ithal hurda fiyatları bu durumu fırsat bilerek yükselmeye devam etti. Alternatif pazarlardan Türkiye teslimi cazip fiyatlı yarı mamuller teklif edilmeye bu hafta da devam etti. 

Ekim ayında enerji fiyatlarında artış olması durumunda fiyatların artması kaçınılmaz hal aldı.

Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? İnşaat demir fiyatları bugün kaç lira? İşte güncel inşaat demir fiyat listesi 30 Eylül 2022...


Geri Dön