18 / 04 / 2024

Eylülde satılan konut sayısı

Eylülde satılan konut sayısı

Kamu bankalarının düşük faizle konut kredisi kullandırmasıyla beraber ipotekli konut satışı Eylülde %410 arttı. Konut kredili satışlar rekor düzeyde artarken yatırım amaçlı satılan konut sayısı azalmaya devam ediyor.

Eylül ayında 115 bin 786 konut satıldı!

Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü gelişmesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırıldı.

Eylülde 43 bin 144 adet ipotekli konut satıldı!

Konut kredileri rekora koşarken son üç ayda ödenemeyen krediler arttı. Bankalara geri dönmeyen borçlar mayıs ayından bu yana 17 milyon TL artışla 632 milyona yükseldi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı mecliste!

Son 5 yıl içerisinde Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 

En çok konut satılan ilçeler listesinde Esenyurt ve Çankaya yine zirvede!

Geçen yıl en çok konut satılan ilçeler listesinde Esenyurt 36 bin 234 adetle zirveyi alırken, Çankaya 27 bin 278 adetle ikinci, Keçiören 25 bin 283 adetle üçüncü sıraya yerleşti.

2020 Ocak-Eylül döneminde satılan 10 konuttan 7'si ikinci el!

Ocak-Eylül 2020 döneminde satılan her 10 konuttan 7'sini ikinci el konutlar oluşturdu. Söz konusu dönemde 802 bin adet ikinci el konut satışı gerçekleşti. 

ABD'de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 9,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, eylülde aylık bazda yüzde 9,4 artarak 6,54 milyona ulaştı. Piyasa beklentisi, yüzde 5 artışla 6,3 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Eylülde satılan konut sayısı Haberi

Eylülde satılan konut sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eylül ayında özellikle kamu bankalarının %0.99 faiz oranlı konut kredisi vermesiyle beraber ipotekli konut satışlarında ciddi hareketlilik yaşandı. Verilerine göre ipotekli konut satışları eylül ayında önceki yılın aynı ayına kıyasla %410 artış gösterdi. Kredipazarı'nda yer alan habere göre; Eylül’de ipotekli satılan konut sayısı 57.811’i buldu. İpotekli satışların katlanmasıyla toplam konut satışlarında %15'lik artış meydana gelse de diğer satışlarda azalma devam ediyor.

Kredili Satışlar Yüzde 1500’e Kadar Arttı

İpotekli konut satışı tüm Türkiye’de %410 artarken bazı illerde satışlar çok daha fazla yükseldi. İpotekli satışların en sert arttığı il %1500 artışla Karaman oldu. Öte yandan artışın en yavaş olduğu il %187 artışla Bartın olarak kayıtlara geçti. İstanbul’da ise ipotekli konut satışı önceki eylül ayına göre %368 artış...