24 / 04 / 2024

Eyüp Fatih arası tramvay hattı

Eyüp Fatih arası tramvay hattı

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ile Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergâhta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli tramvay hattı projesini tanıttı.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum!

Alibeyköy-Eminönü arasındaki mesafeyi 35 dakikaya düşürecek Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum görüntülendi. 

Gaziosmanpaşa-Eyüp arasına tünel geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle Gaziosmanpaşa’da trafik sorununa çözüm getiren projelere bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa ile Eyüp arasında özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğunlaşan trafiği rahatlatacak olan karayolu tüneli

Eyüp Yeniköy Konakları ödeme seçenekleri!

Eyüp Yeniköy Konakları ödeme seçenekleri arasında sıfır faizle ödeme fırsatı sunuluyor. Yeniköy Konakları, Nisan 2019'da teslim ediliyor...

Eyüp'teki çok değerli araziye ne yapılacağı belli oldu!

Mustafa Şevki Kavurmacı, Cihan Kamer ve merhum Hasan Doğan tarafından 2004 yılında alınan Eyüp'teki yeşil alan imarlı arazinin planı ticari alan olarak değiştirilmişti. 13 yıl arasında sonra tekrar plan değişikliğiyle arsanın imar planı "spor alanı"na alındı.

Eyüp Şehir ve Medeniyet Okulu'nun lansmanı yapıldı!

Eyüp Belediyesinin 19-25 yaş arası gençlere yönelik akademik eğitim hizmeti sunan Genç Akademi Şehir ve Medeniyet Okulu'nun Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen lansman ve açılış konferansı yoğun katılımla gerçekleşti.

Eyüp Sabri Tuncer'in yeni mağazası Kapalıçarşı'da!

Eyüp Sabri Tuncer İstanbul'daki ikinci mağazasını Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde açtı. Mağaza hafta içi ve cumartesi günleri, saat 9.00 – 19.00 arası müşterilerine hizmet veriyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Ortadoğu Grup Eyüp ve Kağıthane projelerinde ön talep toplanıyor!

Ortadoğu Grup, inşa ettiği konut projelerinin arasına iki yeni projeyi daha ekledi. Yeni Nesil Eyüp ve Mod İstanbul projeleri için ön talep süreci başladı.

Panorama Hisar Evleri Eyüp fiyatları!

Panorama Hisar Evleri Eyüp fiyatları 265 bin lira ile 670 bin lira arasında değişiyor. Hisar Panorama Eyüp projesinde daireler Mart 2017 tarihinde teslim ediliyor...

Uzel Makine'nin Eyüp'teki traktör fabrikası icradan satışa çıkarıldı!

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine’nin Eyüp Rami’de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarıldı.

Eyüp Sultan Türbesi'nde 7 bin 678 adet Anikya İznik Çini bulunuyor!

1459 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve en önemli ziyaret mekanlarının başında gelen Eyüp Sultan Türbesi'nde, 7 bin 678 adet çini bulunuyor. Türbedeki çinileri Anikya İznik Çini tarafından üretti.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvayı tanıtıldı!

İstanbulluların ulaşım problemini rahatlatacak olan Eminönü-Eyüp-Alibeyköy arasında hizmet verecek tramvay hattının tanıtımı Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi otoparkında düzenlenen törenle yapıldı.

Eyüp-Fatih arası raydan elektrikli tramvay hattı geliyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ile Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergâhta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli tramvay hattı projesini tanıttı.

Eyüp Fatih arası tramvay hattı Haberi

Eyüp Fatih arası tramvay hattı

‘Raydan elektrik’ alacak tramvay hattı, tarihi çevreye ve dokuya uygun inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergâhta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı.



Topbaş, Feshane Kongre ve Kültür Merkezi’nde, projesi hazırlanan tramvay hattına ilişkin bilgi vererek, İstanbul’daki ulaşım sistemlerine yeni bir halka eklendiğini belirtti.



‘KATENER SİSTEMİ YOK’

Topbaş, yeni tramvay hattına ilişkin şunları söyledi:

‘’Bu yeni tramvay hattının, katener sistemi olmadan yani yukarıda elektrik hatlarını görmeden, görüntü kirliliği oluşturmayacak bir hat olmasını arzu ettik. 13 kilometrelik hattın raylarının arası yeşil olacak. Yanına bisiklet yolu için çalışılıyor. Vatandaşlarımız, Eminönü’nde bisiklet parkından alacakları bisikletle, Alibeyköy’deki cep otogarına erişmiş olacak.”


Kent ulaşımında yaşanan sıkıntılara değinen Topbaş, ‘’3 bin otobüsümüzü yenilememize ve...