26 / 04 / 2024

Faiz düştü kredi kullanımı arttı

Faiz düştü kredi kullanımı arttı

2014 yılı başında hissedilir derecede artan kredi faizleri, son 6 ayda düşme eğilimine girdi. Mart ayından bu yana konut kredisinde yıllık faizler yüzde 14'lerden yüzde 11'lere, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 17'lerden yüzde 14'lere kadar geriledi...

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Tarım Kredi'nin 26 Eylül tarihli indirimleri sepet dolduracak: Sucuk 49 TL'ye, Çay 94 TL'ye, Süt 20 TL'ye düştü!

Tarım Kredi Kooperatifleri market haftanın indirimli ürünlerini yayımladı. Bu kapsamda, Sucuk 49 TL'ye, Çay 94 TL'ye, süt 20 TL'ye düştü. İşte detaylar...

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Altın fiyatları sert düştü! 1 çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 25 Ağustos Cuma Kapalıçarşı altın fiyatları 

Altın fiyatları, dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düştü. Merkez Bankası'nın beklentilerin çok üzerinde açıkladığı faiz kararı piyasaları etkiledi. Peki bugün 1 çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları bugün kaç lira? 25 Ağustos Cuma altın fiyatları.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Tarım Kredi Market'ten büyük indirim! Yoğurt 33 TL'ye, Pirzola 83 TL'ye, ayran 4 TL'ye düştü!

Tarım Kredi Kooperatifleri haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda, Yoğurt 33 TL'ye, Pirzola 83 TL'ye, ayran 4 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli aktüel ürünler ve fiyat listesi...

Tarım Kredi Market yeni kataloğunu yayımladı! Süzme peynir 49 TL'ye, fileto beyaz et 88 TL'ye düştü!

Tarım Kredi Kooperatifleri haftanın indirimli ürünlerini açıkladı. bu klapsamda, süzme peynir 49 TL'ye, fileto beyaz et 88 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli ürünler ve fiyat listesi.

Tarım Kredi yeni ay kataloğunu yayımladı! İndirimler peş peşe geldi! 5 kg Persil 99 TL, 1 kg küp şeker 24 TL'ye düştü!

Tarım Kredi Kooperatifleri Market haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. İndirimler peş peşe geldi! 5 kg Persil 99 TL, 1 kg küp şeker 24 TL'ye düştü. İşte güncel katalog ve fiyat listesi... 

Faiz düştü kredi kullanımı arttı Haberi

Faiz düştü kredi kullanımı arttı

2014 yılı başında hissedilir derecede artan kredi faizleri, son 6 ayda düşme eğilimine girdi. Mart ayından bu yana konut kredisinde yıllık faizler yüzde 14'lerden yüzde 11'lere, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 17'lerden yüzde 14'lere kadar geriledi. Benzer şekilde taşıt kredisi faizleri de yüzde 15'lerden 12'lere kadar düştü. Düşen faizler kredi kullanımını artırdı. Geçen yılın aynı dönemine oranla mevduat bankalarındaki tüketici kredileri yüzde 14.10, taksitli ticari krediler de yüzde 31.20 arttı. Yılın kalan son 3 ayında kredi faizlerinde hatırı sayılır bir düşme beklemediklerini belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "2014 yılı bitmeden kredi kullanma ihtiyacında olanlar için şu an yılın en düşük seviyelerinin yaşandığını düşünüyoruz" tavsiyesinde...