29 / 03 / 2024

fatih Avrat Taşı

fatih Avrat Taşı

Fatih'te bulunan 'Avrat Taşı' isimli eser yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Üç katlı iki binanın arasında sıkışan tarihi yapı bakımsızlık nedeniyle neredeyse tamamen aşındı.

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Şubesi açıldı!

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1  6 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynal Abidin Sönmüş tarafından açıldı.

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2  Şubesi açıldı!

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2  6 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynal Abidin Sönmüş tarafından açıldı.

Büyük Dağ İnşaat Mobilya Cam Turizm Madencilik Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyük Dağ İnşaat Mobilya Cam Turizm Madencilik Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Poyraz ve Haci Poyraz ortaklığında kuruldu.

Fatih Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Fatih Projesi'nin akıbetine ve proje kapsamında yapılan harcamalar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

Fatih'te 150 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Fatih'te niteliği kargir matbaa olan taşınmazı satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın satış bedeli 150 milyon TL olarak belirlendi. 

Tarihi Avrat Taşı iki bina arasında yok oluyor!

Fatih'te bulunan 'Avrat Taşı' isimli eser yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Üç katlı iki binanın arasında sıkışan tarihi yapı bakımsızlık nedeniyle neredeyse tamamen aşındı.

Fatih Projesi meclis gündeminde!

Fatih Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fatih'te hazineye ait taşınmaz belediyeye devredilecek!

Fatih ilçesi, Şehsuvarbey Mahallesi'nde bulunan yenileme alanı kapsamına giren mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz bedelsiz olarak Fatih Belediye Başkanlığına devredilecek.

Lulu Way Turizm Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lulu Way Turizm Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Büker ve İsmail Parlar tarafından kuruldu. 

Reborn Turizm Seyahat Reklam İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Limited Şirketi kuruldu!

Reborn Turizm Seyahat Reklam İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Güler Tekin tarafından kuruldu.

Fatih Medreseleri Vakfı Çad'da yetimhane açacak!

Fatih Medreseleri Vakfı, Çad'da 150 öğrenci kapasiteli yetimhane açacak. Yetimhanenin açılacağı yazılı açıklama ile Fatih Medreseleri Vakfı Başkan Yardımcısı ve Yetimhane Proje Sorumlusu Burak Doğan tarafından duyuruldu. İlk temelin Aralık'ta atılacağı bilgisi verildi...

Fatih Terim, Florya'ya taşındı!

İtalya'da 11 Ağustos'ta Fiorentina ile oynanan maçın ardından soluğu hastanede alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya'ya taşındı.

fatih Avrat Taşı Haberi

fatih Avrat Taşı

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan 'Avrat Taşı' isimli eser günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; 5. yüzyılda Doğu Roma İmparatoru Arkadios döneminde çıkan bir isyanın bastırılması üzerine, zaferi taçlandırmak için dikilen eser, iki bina arasında kalmış durumda ve üzerinde yer alan motiflerde ise derin çatlaklar oluşuyor.

Cerrahpaşa'da Haseki Kadın Sokağı’nda bulunan yapı üç katlı iki binanın arasında sıkıştı. Sütunun önü demir korkulukla kapatılmış, ancak üzerindeki motifler bakımsızlık nedeniyle neredeyse tamamen aşınmış ve taş yapıda derin çatlaklar bulunuyor.

İki bina arasındaki 16 asırlık tarih

Tarihi sütunun olduğu sokakta ikamet eden Hamza Vatandaş, "Burası daha evvel çöplük olarak kullanılan, senelerdir bakımsız olan bir yer. 10-15 kafile her sene buraya ziyarete geliyor. Avrupalılar bizden çok daha fazla önem veriyor. Senede bir sefer Türklerin...