28 / 03 / 2024

Alanya'da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

Alanya'da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya'daki yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin, "Yabancılar tarafından yaklaşık 50 bin civarında taşınmaz elde edinilmiş. Burada Rusya, Norveç ve Almanya ile Kuzey Avrupa ülkeleri önde gidiyor" diye konuştu.



Antalya'nın Alanya ilçesi, yabancıların yaşamak için en çok tercih ettiği yerler arasında yer alıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sahip olduğu tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile Türkiye'nin önemli destinasyonlarından biri olan Alanya, yerleşik yabancı nüfusuyla da dikkat çekiyor.

Alanya'da yerleşik yabancı sayısındaki artış yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de sürdü. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre, 333 bin kişinin yaşadığı ilçede, nüfusun yaklaşık yüzde 10'u yabancılardan oluşuyor. 

Alanya da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

- Doğal ve tarihi güzelliğiyle ziyaretçilerini etkiliyor

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine, Alanya'nın, yıllardır özellikle Avrupalıların çokça tercih ettiği bir yer olduğunu belirtti.

Tatil için gelen Avrupalıların zamanla Alanya'nın doğal ve tarihi güzelliğini görerek ilçede yaşamayı tercih ettiğine dikkat çeken Ürkmezer, "80'den fazla milletten yaklaşık 33 bin yabancı, Alanya'da yerleşik olarak ikamet ediyor. Bunların en başında Rusya vatandaşları geliyor. Almanya ve İskandinav ülkelerinden sonra da buraya son yıllarda Irak, İran ve Kazakistan kökenli vatandaşlar geliyor" diye konuştu. 

- İnsanların yaşamaktan keyif aldığı, mutlu insanların olduğu bir yer

İlçedeki yabancıların ekonomik hayatın bir parçası olduğunu anlatan Ürkmezer, ekonomide yabancıların payının azımsanmayacak kadar fazla olduğuna vurgu yaptı. 

Ürkmezer, yabancılara konut satışının iyi gittiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

"Yabancılar tarafından yaklaşık 50 bin civarında taşınmaz elde edinilmiş. Burada Rusya, Norveç ve Almanya ile Kuzey Avrupa ülkeleri önde gidiyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Çünkü Avrupa'dan ve çeşitli ülkelerden ne kadar çok tercih ediliyorsanız, o kadar da huzurlu ve yaşanabilir bir kentsiniz demektir. İnsanlar memleketlerini bırakıp, geliyorlar. Salgına rağmen Alanya'ya tercih eden çok. Tercih çok olunca onların burada mutlu olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin göz bebeği ilçelerinden Alanya, insanların yaşamaktan keyif aldığı, mutlu insanların olduğu bir yer olarak öne çıkıyor."

Alanya da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

- "Benim ikinci ülkem"

İnşaat ve emlak sektöründe çalışan Gürcü Anjelika Anzhela Chezhia ise Alanya'nın herkesin yaşamak istediği bir yer olduğunu vurgulayarak, "Kovid-19 sürecinde konut satışları arttı. İnsanlar bu süreçte satıp gitmekten daha çok gelmeye çalışıyor" dedi.

Şubat'ta 2 bin 964 adet satıldı!

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!


Geri Dön